Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους αποσταγματοποιούς της Ρόδου

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους αποσταγματοποιούς της Ρόδου

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους αποσταγματοποιούς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των μικρών διήμερων αποσταγματοποιών Ρόδου πραγματοποιήθηκε στον Έμπωνα προχθές το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθη μετά από πρόσκληση και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης C-91/18 (σχετικό ανακοινωθέν τύπου 94/19/11-7-2019) σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που ισχύει για τους μικρούς αποσταγματοποιούς στη χώρα μας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία 92/83 καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία, η οποία προβλέπει την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά 50%.

Το δικαστήριο εξέτασε προσφυγή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς και συμφωνήθηκαν οι περαιτέρω κινήσεις σχετικά και με τη νέα αποσταγματική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Ζαννετίδης είχε την ίδια μέρα συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο και τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την επέκταση του σφαγείου Νισύρου και την προσθήκη γραμμής σφαγής βοοειδών, ένα θέμα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο Νισύρου, ότι γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συνταχθεί νέα μελέτη, η οποία με προγραμματική σύμβαση που θα ακολουθήσει μεταξύ του Δήμου Νισύρου και της ΠΝΑΙ, θα προωθήσει το έργο προς εκτέλεση.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές