Ασυδοσία και επικίνδυνες καταστάσεις στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στη Ρόδο

Το ρεκόρ... Γκίνες ετοιμάζεται να καταρρίψει το νησί της Ρόδου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μας, σε ό,τι αφορά τον αριθμό επεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να σβήσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο.

Χθες, ακόμα μια τέτοια φωτιά αναστάτωσε για τα καλά την περιοχή αλλά και τις αρμόδιες αρχές και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να είναι η τελευταία. Η κατάσταση εκτός των άλλων είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού εν μέσω των  υψηλών θερμοκρασιών αυτών κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί μια τέτοια φωτιά δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ξερά χόρτα και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση που συνορεύουν με ιδιοκτησίες καταστημάτων και σπίτια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κατάσταση γίνεται πάντως ολοένα και πιο δύσκολη και για τις αρμόδιες πυροσβεστικές Αρχές αλλά πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι χρόνια τώρα αναζητούν το δίκαιό τους, μέσα από καταγγελίες, προσφυγές και  διαμαρτυρίες προς κάθε αρμόδια αρχή αλλά μάταια.

Εκτός των άλλων, από τις φωτογραφίες που απέστειλαν στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, προκύπτει ότι γίνεται επικίνδυνη και παράνομη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, με καλώδιο που λαμβάνεται μέσα από φρεάτιο δημοτικού φωτισμού.

Σε κάθε περίπτωση, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, αξιώνουν πλέον να μπει τάξη στην αναρχία και την απαράδεκτη, επικίνδυνη και παραβατική συμπεριφορά που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και η οποία γίνεται ολοένα και χειρότερη μέρα με τη μέρα.
 

Καλώδιο συνδεδεμένο παράνομα, απευθείας  με τον δημοτικό φωτισμό στην περιοχή. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, από κάθε άποψη.
Καλώδιο συνδεδεμένο παράνομα, απευθείας με τον δημοτικό φωτισμό στην περιοχή. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, από κάθε άποψη.