Προφυλακίστηκε ο Aλβανός που καταγορείται ότι διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη

Προφυλακίστηκε ο Aλβανός που καταγορείται ότι διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη

Προφυλακίστηκε ο Aλβανός που καταγορείται ότι διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 542 ΦΟΡΕΣ

Ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι είναι τοξικομανής και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη να έχει κρυμμένες σε υπαίθριες «καβάτζες» σε χωριά της Ρόδου, ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, τις οποίες κατηγορείται ότι διακινούσε σε τοξικομανείς της περιοχής μας!

Η σύλληψη του αλλοδαπού, ο οποίος είναι υπότροπος, έγινε την περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι χθες ο 37χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δήλωσε ότι είναι τοξικομανής και μάλιστα μετά τη σύλληψη του είχε ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποδειχτούν οι ισχυρισμοί του αυτοί.

Ο ίδιος είπε πως τις ποσότητες τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 37χρονος Αλβανός, καθώς είναι υπότροπος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Σημειώνεται πως ο 37χρονος Αλβανός έχει απασχολήσει και για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για την οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί από το αρμόδιο (πρωτόδικο) δικαστήριο, το οποίο τον είχε αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2018 ο 37χρονος αλλοδαπός μαζί με 50χρονο Έλληνα, βρέθηκαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 50 γραμμαρίων ηρωίνης και μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με την έφεση για τον 37χρονο Αλβανό να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 6 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Οι «καβάτζες» και η σύλληψη
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί «δούλευαν» την υπόθεση και μετά την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, στις 21 Ιουλίου 2019, περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, ακινητοποίησαν τον 37χρονο Αλβανό σε αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων Ρόδου και ειδικότερα στο χωριό Μαριτσά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• Ηρωίνη βάρους 468,5 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δυο συσκευασίες
• Κοκαΐνη βάρους 110,1 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο και 2 κάρτες sim.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που έγινε διαπιστώθηκε ότι, ο κατηγορούμενος απέκρυπτε ναρκωτικές ουσίες σε υπαίθριες «καβάτζες». Έτσι μετά από υπόδειξη του οι αστυνομικοί εντόπισαν σε «καβάτζα» σε θαμνώδη περιοχή της Ιαλυσού ποσότητα κοκαΐνης βάρους 37 γραμμαρίων, και σε «καβάτζα» σε περιοχή της Παστίδας:
• Ηρωίνη βάρους 198,5 γραμμαρίων
• Πλαστικό δοχείο με εξάρτημα πολυκόφτη, ο οποίος έφερε υπολείμματα ηρωίνης.
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του