Αγώνας να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι 8 Αυγούστου  η τροπολογία για την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ

Aγώνα δρόμου πρέπει να κάνουν οι βουλευτές της Δωδεκανήσου προκειμένου να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό στη Βουλή σε ένα από τα νομοσχέδια που θα εισαχθούν προς ψήφιση.

Την άποψη ότι η τροπολογία θα έχει κατατεθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου σε ένα από τα νομοσχέδια που θα εισαχθούν προς ψήφιση εξέφρασε χθες στον Sky Ρόδου ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι της εταιρείας αγωνιούν γιατί πιστεύουν ότι η εταιρεία θα κλείσει. Τους ανησύχησε ιδιαίτερα η ανακοίνωση στην οποία προέβη ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας για το κλείσιμο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ μέχρι τις 15 Αυγούστου επειδή νομικά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια,  αφού το καταστατικό δεν έχει επεκταθεί.

« Είμαστε βέβαιοι ότι ο υφυπουργός Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές , ο περιφεριάρχης και ο δήμαρχος Ρόδου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και η τροπολογία θα περάσει. Εδώ και 15 χρόνια υπηρετήσαμε το κοινό καλό. Δεν έχουν γίνει παράπονα από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για μας . Ότι μας έχουν ζητήσει το έχουμε κάνει. Και στον τομέα της πολιτικής προστασίας προσφέραμε.

Η εταιρεία δεν πρέπει να κλείσει. Η χρηματοδότηση ήταν από την Περιφέρεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο αντιδήμαρχος κ. Πάλλας διάλεξε την προχθεσινή επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την πυρκαγιά στο Μάτι για να ανακοινώσει ότι θα κλείσει την εταιρεία.Γιατί δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει η εταιρεία ακόμη ένα μήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης και πρόσθεσε πως η εταιρεία πρέπει να μείνει ανοικτή

«Είμαστε 60 οικογένειες. Σε ποιο κουβά θα μας πετάξουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρεσβάνης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ. ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. μίλησε και για τη στήριξη που υπάρχει από την Πυροσβεστική .

H δημοτική αρχή
Όπως δήλωσε στο Skyrodos.gr ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας την Παρασκευή και ώρα 13:00, στα γραφεία της ΠΕΔ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για το μέλλον της εταιρείας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας , οι νομικοί σύμβουλοι ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας.

«Θα συζητήσουμε για το μέλλον της εταιρείας και τις προοπτικές που υπάρχουν για να λειτουργήσει ξανά. Δεν θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις γιατί φαίνεται πως όλα τα παρεξηγούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Η διοργάνωση της σύσκεψης είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής », δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ο βουλευτής της ΝΔ  Γιάννης Παππάς
Ενημερωμένος πλήρως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ δήλωσε στον Sky ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

«Η κυβέρνηση του 2015 είχε δώσει λύση στο πρόβλημα με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Τότε η τροπολογία δεν είχε περάσει . Τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έγινε τίποτε. Οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς ζούσαν με την κοροϊδία και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Με την ανοχή του κόσμου αδιαφορούσαν για τα πάντα.  Για αυτό άφησαν πίσω την Ελλάδα μας», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε πως η τροπολογία για την ΕΤΑΙ. ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ θα έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 8 Αυγούστου.