Το Run Greece ένα με τη Ρόδο

Και φέτος, μέρος του δρομικού κινήματος στη Ρόδο θ’ αποτελέσει το Run Greece με αγώνες 5 και 10 χλμ., προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πόλη με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία δημαρχείου, αφορώντας όχι μόνο ενηλίκους αλλά και παιδιά που αγαπούν τις αποστάσεις.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και οι ηλεκτρονικές εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν 45 μέρες πριν. Από τις 30 Σεπτεμβρίου ωστόσο και μετά, θα μπορούν οι δρομείς να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την απαραίτητη αίτηση στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος 1, στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και στο κιόσκι στον πεζόδρομο του ΑΚΤΑΙΟΝ. Λεπτομέρειες θ’ ανακοινωθούν προσεχώς από τους διοργανωτές για τους αγώνες, η διαδρομή στους οποίους θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Αναλυτικά:
•    Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση το  Φάρο του Αγ. Νικολάου
•    Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
•    Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
•    Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
•    Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

•    Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
•    Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξία το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
•    Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
•    Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)
•    Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.