«Δρόμος της Νίκης 2019»  στην Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη για τον αγώνα 5χλμ. με την ονομασία «Δρόμος της Νίκης 2019», που θα διοργανώσει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά η 95 ΑΔΤΕ με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. 

Στον αγώνα δρόμου μπορούν να συμμετάσχουν όχι μόνο στρατευμένοι ή στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και κάθε δρομείς από το νησί μας σε μια πολύ ωραία διαδρομή στη Μεσαιωνική Τάφρο.

Η διαδρομή
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» μέσα στην Μεσαιωνική Τάφρο και με κατεύθυνση προς την είσοδο/έξοδο της.

Μετά την εκκίνηση, για 40μ. η κατεύθυνση είναι ελαφρώς δεξιά πάνω στο φυσικό χορτάρι.

Μετά από  210 μέτρα θα γίνει μία αναστροφή αριστερά με  κατεύθυνση το θέατρο, όπου έγινε η εκκίνηση. Περνάμε μπροστά από το θέατρο και κατευθυνόμαστε όπως πηγαίνει η διαδρομή της Τάφρου μέχρι την άλλη είσοδο-έξοδο, όπου είναι τα ταξί του Μανδρακίου πίσω από το «Ήχος και Φως».

Εκεί έχουμε αναστροφή και επιστρέφουμε προς το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ξανά. Περνάμε πίσω από το θέατρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδρομή όπως στην αρχή μέχρι την αναστροφή.  Φτάνουμε μέχρι την είσοδο-έξοδο και κάνουμε την αναστροφή για να τερματίσουμε μπροστά στο θέατρο.

Η διαδρομή έχει μικρές ανηφόρες και κατηφόρες. Αποτελείται κυρίως από χώμα, χαλίκια πετρώδη, και φυσικό γρασίδι.