Δρομολόγια από το λιμάνι στο κέντρο της Ρόδου το ένα μικρό λεωφορείο

Στη γραμμή από το λιμάνι έως το κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα δρομολογηθεί εκτός απροόπτου το ένα από τα δύο μικρά λεωφορεία που απέκτησε πρόσφατα ο δήμος, προκειμένου να καλύψει έτσι τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ στην οποία ο δήμος θα παραχωρήσει τα δύο μικρά λεωφορεία για να τα λειτουργήσει, δεν έχει ακόμη πάρει τις τελικές της αποφάσεις. Όμως δεδομένης της κατάστασης θεωρείται σίγουρο ότι αυτό θα είναι το δρομολόγιο που θα εκτελεί το νέο λεωφορείο.   

Μάλιστα επειδή οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες το βράδυ και δεν επαρκούν ούτε τα ταξί εξετάζεται το ενδεχόμενο το δεύτερο μικρό λεωφορείο να εκτελεί βραδινά δρομολόγια. Βέβαια η δημοτική επιχείρηση περιμένει και το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί σύντομα μετά την επιλογή που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών  και το οποίο θα της δώσει ανάσα για να ενισχύσει τα δρομολόγιά της.

Η παραχώρηση των δύο νέων λεωφορείων αναμένεται να γίνει σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν από τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ και οι πινακίδες, μια διαδικασία για την οποία θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα. Μόλις γίνει και αυτό τότε θα ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια.

Τα οχήματα μήκους 8 μέτρων και 18 θέσεων, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ευέλικτα και κατάλληλα για ανηφορικούς δρόμους ενώ διαθέτουν και ειδική ράμπα για να δέχονται αναπηρικά αμαξίδια.

Η παραλαβή τους έγινε επισήμως την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Δημαρχείου από το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία του προέδρου της επιχείρησης συγκοινωνιών του δήμου Δημήτρη Παρασκευά, του διευθυντή της Φώτη Καραμανώλη και εκπροσώπων της εταιρείας.

Τα λεωφορεία που αποκτήθηκαν από το πρόγραμμα «ΕΥ –ΚΙΝΗΣΗ» Ελλάδα Κύπρος μέσω του Interreg. Κατασκευάζονται στην Τουρκία για λογαριασμό ιταλικής εταιρείας. Το κόστος του κάθε λεωφορείου ανέρχεται σε 65.000 ευρώ και είναι το μοναδικό στο είδος του σε αυτή τη χαμηλή τιμή. Είναι η εξελιγμένη μορφή των ντίζελ με πολύ χαμηλούς ρίπους και είναι οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Αποξήλωση στεγάστρων
Επίσης σημειώνεται ότι η εταιρεία εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποξήλωση των παλαιών στεγάστρων που σκεπάζουν τις στάσεις των λεωφορείων της και βρίσκονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ρόδου-Καμείρου.

Πρόκειται για περίπου τριάντα στέγαστρα τα οποία θα απομακρυνθούν προκειμένου να τοποθετηθούν στη θέση τους νέα και σύγχρονα. Τα παλιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους στα γραφεία της επιχείρησης μέχρι την Τρίτη 30 του μήνα ώστε να ακολουθήσει η επιλογή από αρμόδια επιτροπή.