Σ. Διακοσταματίου:  Η Ρόδος χρειάζεται restart

Να συγκληθεί σύσκεψη για να εξεταστεί , ουσιαστικά, το κυκλοφοριακό και να ληφθούν αποφάσεις για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης πρότεινε μιλώντας στον Sky Ρόδου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου με αφορμή την εγκατάσταση των νέων μηχανημάτων για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Για τα νέα μηχανήματα για την ελεγχόμενη στάθμευση ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:
«Είχαμε ξεκινήσει από πέρσι τη σταδιακή αλλαγή των μηχανημάτων αυτών. Αυτά που είχαμε μέχρι τώρα ήταν παλιά. Σε πρώτη φάση αντικαταστάθηκαν τα έξι από αυτά. Θα εγκαταστήσουμε άλλα έξι από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η χρήση τους γίνεται τώρα με κέρματα και αργότερα πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Το διαφορετικό είναι πως τώρα εισάγεται ο αριθμός του αυτοκινήτου για την έκδοση του εισιτηρίου στάθμευσης», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Σε ερώτηση για την έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη γεγονός που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:

«Πρέπει να γίνει μεγάλη κουβέντα για όλα τα ζητήματα. Η πόλη χρειάζεται restart. Να μην ξεχνάμε πως ο αριθμός των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί δραματικά. Θέμα θα δημιουργηθεί αργότερα ίσως με το νερό», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

«Πρέπει να γίνει κουβέντα με τους εκπροσώπους των φορέων για να δημιουργηθούν υπέργειοι χώροι στάθμευσης.

Εφόσον επέλθει συμφωνία θα είναι πιο εύκολο όλα αυτά να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό ο κ. Διακοσταματίου είπε:

«Μήπως θα έπρεπε να μεταφερθούν εκτός κέντρου της πόλεως και αρκετές υπηρεσίες του δημοσίου για να περιοριστεί η κυκλοφορία και να μην υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Σημειώνεται πως είναι εφικτό πλέον να μεταφερθεί η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών σε κτίριο που βρίσκεται στο συγκρότημα του παλαιού νοσοκομείου.

«Αν μεταφερθούν οι υπηρεσίες εκτός της πόλεως θα αποσυμφορηθεί το κέντρο. Η απόφαση αυτή όμως δεν μπορεί να ληφθεί από μια δημοτική αρχή» , τόνισε.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκινήσει διάλογος με τη νέα δημοτική αρχή τόνισε πως δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα.
“Όχι δεν έχει ξεκινήσει διάλογος. Ας γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο νικητή. Μπορεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Είμαστε στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής για διάλογο. Ακόμη και τα όποια λάθη να ξεπεραστούν ακόμη και τώρα”, είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Τα e-kep στη Ρόδο μέχρι τις 12 Αυγούστου
Σε ερώτηση για τα e- kep δήλωσε πως μέχρι τις 12 Αυγούστου θα έχουν τοποθετηθεί στα σημεία που έχουν προεπιλεγεί στην πόλη της Ρόδου στα Αφάντου και την Ιαλυσό.

«Μέχρι τις 12 Αυγούστου θα έχουν τοποθετηθεί στα σημεία που έχουν επιλεγεί», είπε.

Περί συμβάσεων της παρούσας δημοτικής αρχής
Σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβει ο κ. Καμπουράκης ότι δεν θα δεχθεί τις συμβάσεις που έχουν γίνει από τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής δεν σταματάει . Δεν υπογράφει συμβάσεις. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη. Υπάρχουν και έργα των οποίων οι συμβάσεων δεν μπορούν να υπογραφούν τώρα», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Η επένδυση του “Ήχος και Φως”
Ο κ. Διακομασταματίου αναφέρθηκε και στην επένδυση του «Ήχος και Φως» με αφορμή τις ανακοινώσεις του νέου δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Υπάρχει ένα έργο εμβληματικό που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια πριν από τη θητεία του κ. Χατζηδιακου. Εδώ όμως υπάρχει σύμβαση που υλοποιείται.

Δεν είναι αντικείμενο της Οικονομικής Επιτροπής αλλά του δημοτικού συμβουλίου», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόσθεσε πως το έργο θα πρέπει να γίνει.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε και στην υπόθεση του « ¨Ηχος και Φως» .

«Σε επενδύσεις τέτοιου είδους προκύπτουν διάφορα θέματα. Ανήκουν στην πόλη γεγονός που δημιουργηθεί θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε.

Η κατάργηση της απλής αναλογικής
Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της απλής αναλογικής ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:
«Είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου.

Τι νόημα θα έχει να υπάρχει το δημοτικό συμβούλιο όταν τα θέματα θα τίθενται προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και τις λοιπές επιτροπές».