Φαβορί ο Ηρακλής Μαριτσών, αλλά το ταμείο γίνεται στο τέλος…

Πλησιάζουμε στον Αύγουστο και οι προβλέψεις για το νέο πρωταθλητή στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου δίνουν και παίρνουν.

Οι περισσότεροι φαίνεται πως συμφωνούν στο ότι ο Ηρακλής Μαριτσών θα είναι η ομάδα, η οποία θα κόψει πρώτη το νήμα και θα διεκδικήσει την άνοδο της στη Γ’ Εθνική μέσα από τα παιχνίδια μπαράζ που θα ακολουθήσουν.

Το ότι ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που φαινομενικά έχει ένα ρόστερ ικανό για να πρωταγωνιστήσει, δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αμφισβητηθεί. Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Από εκεί και πέρα όμως, η λογική λέει ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε πρωταθλητή.

Το ποδόσφαιρο εξάλλου μας έχει διδάξει ότι πριν καν ξεκινήσουν καλά καλά οι προετοιμασίες, δεν μπορεί κανένας να κάνει προβλέψεις. Ο καθρέπτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και εκεί είναι που κρίνεσαι. 

Αν δουλέψεις σκληρά, τα αποτελέσματα είναι δεδομένο ότι θα φανούν. Αν έχεις όμως …ψηλά τη μύτη, το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν πολύ καλά στα Μαριτσά και για το λόγο αυτό, οι δηλώσεις τόσο του προπονητή Κώστα Πάττα όσο και του προέδρου του συλλόγου Μανώλη Παπαδημήτρη είναι συνέχεια μετρημένες και χαμηλών τόνων. 

Πάντοτε εμφανίζονται προσγειωμένοι και μιλάνε προσεκτικά όταν τους ρωτάνε για τη νέα χρονιά. Αυτό από μόνο του είναι κάτι που δείχνει μεγάλη σοβαρότητα αλλά και προσήλωση στο στόχο. 

Δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά και πιθανότατα θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την κατάκτηση της πρωτιάς, καθώς το νέο πρωτάθλημα διαθέτει αρκετές ενισχυμένες και έμπειρες ομάδες, ικανές να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και μόλις βρουν το κατάλληλο έδαφος. 

Ας μην βιαστούμε λοιπόν να βγάλουμε συμπεράσματα από τώρα. Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος θα πάρει τον τίτλο γιατί θα χάσουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία που μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο μέσα στα γήπεδα. Ας απολαύσουμε τα παιχνίδια και το ταμείο θα γίνει όπως και να έχει στο τέλος…

Δραγάτης Δημήτρης