Στη δικαιοσύνη προσέφυγε «Η ΡΟΔΙΑΚΗ»  για τον εντοπισμό απατεώνων

Αναφορά-υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κο Δημήτρη Φερεντίνο, κατέθεσε χθες «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», ζητώντας από τον ίδιο και κάθε αρμόδια αρχή, να κινήσει σχετικές διαδικασίες για τον εντοπισμό θρασύτατων ατόμων, οι οποίοι επικαλέστηκαν σε επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι είναι δημοσιογράφοι της εφημερίδας μας, εγκαλώντας μάλιστα τους αρμοδίους του υπουργείου, για το ότι δεν... τους παραχώρησαν διαπιστεύσεις(!) όταν τους ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Η αναφορά της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» κοινοποιήθηκε και στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έτσι ώστε από κοινού να διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων αυτών.
Η εφημερίδα μας πάντως, ενημερώθηκε προχθές το απόγευμα, τηλεφωνικώς από αρμοδίους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, (διεύθυνση ενημέρωσης) ότι άγνωστα άτομα, απέστειλαν  επιστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και διαφόρων επιτελείων,  ισχυριζόμενοι ότι είναι ο πρώτος διευθυντής της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» και ο δεύτερος συντάκτης της ίδιας εφημερίδας!
Ο ίδιος ζητούσε εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε και ο διαπιστευμένος συντάκτης του(!) για την επίσκεψη στη Ρόδο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Είχε προηγηθεί άλλη επιστολή (επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) όπου το  δεύτερο άτομο, παριστάνοντας τον συντάκτη της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», ζητούσε εξηγήσεις από το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για ποιο λόγο δεν είχε ενημερωθεί ως διαπιστευμένος συντάκτης της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» για την επίσκεψη του Υπουργού στη Ρόδο!
Τα ονόματα που χρησιμοποιούνται στις επιστολές αυτές που στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΥΠΕΘΑ, εκτιμάται ότι δεν είναι αληθινά. Για το λόγο αυτό, αναμένεται να ακολουθηθεί σχετική έρευνα, έτσι ώστε να εντοπιστούν αρχικά και στη συνέχεια να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την παράνομη αυτή πράξη τους.
Οι έρευνες βρίσκονται από χθες σε πλήρη εξέλιξη.