Κατηγορούνται για υπεξαίρεση κοσμημάτων

Με την υπόθεση ενός 66χρονου και μίας 53χρονης που κατηγορούνται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που τους το εμπιστεύτηκαν λόγω της ιδιότητας τους ως διαχειριστές περιουσίας, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων.

Η υπόθεση αφορά εταιρεία στην οποία ήταν μέλη οι δύο κατηγορούμενοι και  πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το 2010 ο τρίτος εταίρος, σε βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η εταιρεία είχε λυθεί στο τέλος Ιουνίου του 2008 μετά από καταγγελία του τρίτου εταίρου και είχε δοθεί για εκκαθάριση στον 66χρονο και στην 53χρονη.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι μέχρι και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ότι είχαν ιδιοποιηθεί διάφορα αντικείμενα και ειδικότερα εκατοντάδες χρυσά κοσμήματα που ανήκαν στην κινητή περιουσία της υπό εκκαθάρισης εταιρείας συνολικής αξίας 1.350.000 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι ιδιοποιήθηκαν επίσης και ολόκληρο τον εξοπλισμό της επιχείρησης που λειτουργούσε η υπό εκκαθάριση εταιρεία, εκδίδοντας 4 τιμολόγια συνολικού ποσού 471 ευρώ με φερόμενη πωλήτρια την υπό εκκαθάριση εταιρεία και φερόμενο αγοραστή τον 66χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους είχαν απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και δύο υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, για τους οποίους με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, έπαυσε η ποινική δίωξη.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου.