Τέλος ταξιδιού στο Ράλλυ Αιγαίου

Με μπουνάτσα ολοκληρώθηκε η τελευταία ιστιοδρομία του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος  Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Οι ιστιοπλόοι έδειξαν την αξία και τις γνώσεις τους και σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, με το «Βullet-Encode» να περνάει πρώτο τη γραμμή τερματισμού, στο Σούνιο. Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε ωστόσο χθες με την Τελετή Απονομών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Στην τελευταία ιστιοδρομία από τη Μήλο μέχρι το Σούνιο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα «μπράτσα» όπου επικρατούσε ωραίο αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, μειώθηκε κατά πολύ η ένταση του ανέμου.

Το πλήρωμα του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Pega» (κυβερνήτες Δημήτρης Σουβαλτζής-Θοδωρής Τσουλφάς), το οποίο είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στα «Performance» από την 5η κούρσα, τερμάτισε στην 3η θέση.

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκε το «Bullet-Encode» έχοντας 20 β.π. Με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη, το «52άρι» κατέκτησε το έπαθλο Line Honours, αφού διέσχισε τα 368,67 ν.μ. σε 42:26.02 (καθαρό χρόνο) και πήρε το «νεοσύστατο» τρόπαιο.

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στα Performance, και, μάλιστα, με ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο, ήταν το σκάφος «Αιολία» με κυβερνήτη τον Σπύρο Παπαντωνίου.

Στα Sport, πρώτο ήρθε στη γενική κατάταξη το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης-Τζανέτος Κυριακίδης), δεύτερο το «Alter-Ego» (Στέλιος Μπόνας-Αλέξης Μπόνας), και τρίτο το «Phoinix» (Χαράλαμπος Δημητρίου).

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Μήλος – Σούνιο το σκάφος «Aralus», ενώ ανέβαινε βόρεια προς Σούνιο έχοντας δεξιά την Κίμωλο, από τεχνική αιτία έχασε το άλμπουρό του, το οποίο έπεσε στη θάλασσα μαζί με τα πανιά.

Το πλήρωμα του σκάφους, έδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα τη ναυτοσύνη και την εμπειρία του, ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με τη βοήθεια της μηχανής κατέπλευσε με ασφάλεια στον Πειραιά.

Η πυραυλάκατος «Ξένος», που συνόδευε τον αγώνα, βρέθηκε πολύ γρήγορα δίπλα στο ιστιοφόρο μήπως το πλήρωμα χρειαστεί κάποια βοήθεια.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο φετινό ταξίδι του Ράλλυ Αιγαίου υπήρχε σταθμός και στην Αστυπάλαια.