Με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ξεκινά ο  Αύγουστος

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των Γερμανών για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τόσο από την έναρξη της χρονιάς όσο και για αναζητήσεις για κρατήσεις τελευταίας στιγμής τον Ιούλιο, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία ταξιδιωτικών αναζητήσεων που καταγράφει η γερμανική πλατφόρμα “Trevotrend”.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει αύξηση από τη Γερμανική αγορά τη θερινή σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2019, οι αφίξεις ήταν μειωμένες κατά 14,3% (761 χιλ. ταξιδιώτες) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 10,3% (493 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφόρηση από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, το μερίδιο αναζητήσεων για Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως και τις 22 Ιουλίου εμφανιζεται αυξημένο κατά σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 (18,3% έναντι 16,2%), ενώ και στις αναζητήσεις από 17 έως 23 Ιουλίου (τελευταίας στιγμής), το ποσοστό της Ελλάδας στο σύνολο των αναζητήσεων διαμορφώνεται σε 13,8% έναντι 12,7% πέρυσι.

Τα στατιστικά στοιχεία της “Trevotrend” δείχνουν μικρή μόνο αύξηση του μεριδίου αναζητήσεων για Τουρκία (27,5% έναντι 26,4%), και μάλιστα μόνο για τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούλιο, καθώς από την αρχή της χρονιάς τα μερίδια της Τουρκίας, Αιγύπτου, Ισπανίας, Ιταλίας και Βουλγαρίας παρουσιάζουν μείωση.

Ιταλία και Ελλάδα είναι οι δυο μοναδικές δημοφιλείς χώρες προορισμού που παρουσιάζουν αύξηση στο μερίδιο αναζητήσεων από τις αρχές του έτους σε σχέση με πέρυσι.

Η Κρήτη κορυφαία επιλογή  των Γερμανών τουριστών
Δημοφιλέστερο αεροδρόμιο αφίξεων στην Ελλάδα, παραμένει και φέτος για τους Γερμανούς το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ακολουθεί η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, ενώ Ρόδος, Κως και Σαντορίνη φαίνεται να κερδίζουν μερίδιο έναντι των υπόλοιπων δημοφιλών προορισμών της χώρας στις αναζητήσεις κρατήσεων τελευταίας στιγμής. 

Η δημοφιλέστερη κατηγορία ξενοδοχείων στην Ελλάδα είναι η τεσσάρων αστέρων, ενισχυμένη στο μερίδιο αναζητήσεων από 38,7% πέρυσι σε 40,6% φέτος, και ακολουθούν τα πεντάστερα με σταθερή προτίμηση σε σχέση με πέρυσι.

Στην Κρήτη, η εικόνα είναι ανάλογη με αυξημένες προτιμήσεις για τετράστερα ξενοδοχεία στα ίδια περίπου ποσοστά.

Ταυτόχρονα, μειώνεται το ενδιαφέρον για ταξίδια από 9 διανυκτερεύσεις και άνω και αυξάνεται για αυτά των 7-8. Τα περισσότερα πακέτα για Κρήτη, για τα οποία πραγματοποιούνται αναζητήσεις από τους Γερμανούς περιλαμβάνουν 7 διανυκτερεύσεις (39,4% έναντι 37,8% πέρυσι), και ακολουθούν τα πακέτα 10 (13,7% έναντι 15,8% πέρυσι) και 9 διανυκτερεύσεων (12% έναντι 14%). 

Κρήτη φαίνεται ότι προτιμούν φέτος περισσότερα ζευγάρια (53,6% έναντι 49,1%) και λιγότερες οικογένειες (35,2% έναντι 39,8% πέρυσι).

Πηγή: tornosnews.gr