Χωρίς γιατρούς έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου

Χωρίς γιατρούς έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου

Χωρίς γιατρούς έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1473 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση είναι οριακή, όπως αναφέρουν οι εναπομείναντες γιατροί

Χωρίς γιατρούς έχει μείνει η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κάλυψης των αναγκών της, ενώ ακόμη και οι εναπομείναντες ιατροί έχουν ξεπεράσει τα όρια και τις αντοχές τους!

Αυτά αναφέρονται σε επιστολή που εστάλη από το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, τη 2η ΔΥΠΕ, τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους Βουλευτές Δωδεκανήσου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.
Μάλιστα, στην ίδια επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων πως η όλη κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι άκρως επικίνδυνη και ζητείται η άμεση «απόσπαση από άλλο νοσοκομείο ή ο διορισμός ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών».

Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρουν οι γιατροί και το προσωπικό «η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει κλειστή για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο»!
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς και το Νεογνολογικό Τμήμα. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από το Νοσοκομείο για την επίλυση του προβλήματος. Πλέον, έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι ιατροί 3 σε αριθμό, καλύπτουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ με 3 και 4 εφημερίες πλέον του πλαφόν τους χωρίς αντιρρήσεις, κάτι που τους τιμά, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια τους.
Συνεπώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το διορισμό ή την απόσπαση από άλλο νοσοκομείο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. (Αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΑΑΔ28431/14-05-19).
Σε διαφορετική περίπτωση, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ».

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου