Αυξημένοι κατά 15% οι τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο

Αυξητική είναι η κίνηση στην κρουαζιέρα φέτος για τη Ρόδο, και όπως δείχνουν τα στοιχεία το 2019 θα αποτελέσει χρονιά ανάτασης μετά από ένα μεγάλο διάστημα κάμψης τόσο σε αριθμό κρουαζιεροπλοίων και επιβατών όσο και σε έσοδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το επτάμηνο Ιανουαρίου–Ιουλίου ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν με κρουαζιερόπλοια τη Ρόδο, σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 15% ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ποσοστό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Όπως έδειξε η καταγραφή του γραφείου ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, το επτάμηνο του 2019 επισκέφθηκαν τη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια συνολικά 132.178 άτομα έναντι 122.368 το ίδιο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας μία αύξηση σε ποσοστό 15%.

Ιδιαίτερα καλά πήγε όμως και η κίνηση του Ιουλίου καθώς αυξήθηκε τόσο ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων όσο και ο αριθμός των επιβατών. Από τα στοιχεία των αρχών προκύπτει ότι το μήνα που πέρασε κατέπλευσαν στη Ρόδο 40 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 46.439 επιβάτες έναντι 27 τον ίδιο μήνα πέρυσι με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 35.868 άτομα. Η αύξηση των επιβατών ανήλθε σε 29,5%.