Θεωρία αντιθέσεων, ποδόσφαιρο και τραγούδι

Σημαντική μέρα για τον πολιτισμό η χθεσινή, μέρα μεγάλη για το τραγούδι και το Φεστιβάλ της Σύμης. Ελένη Φουρέιρα Live, τι να λέμε τώρα. Κι επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, ο Αλέξης Κωστάλας παρουσίασε το όλο γεγονός… Κάτι σας λέει, έτσι δεν είναι;

Πάντως εγώ θα ήθελα περιγραφή μιας συναυλίας της Ελένης Φουρέιρα από τη μαγική φωνή του Αλέξη Κωστάλα. Ανάλυση με λεπτομέρειες του χορογραφικού μέρους, της κίνησης, της απόστασης και των διπλών τόλουπ, των άξελ και πάει λέγοντας. Για φανταστείτε το λίγο, σχηματίστε την εικόνα. Ελένη Φουρέιρα Live: Προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας. Μαγικό! 

Οι αντιθέσεις πολλές φορές δίνουν νόημα στη ζωή, η αδήριτη ανάγκη ν’ αποκομίσουμε ό, τι μπορούμε ποντάροντας στη διαφορά του ενός στοιχείου από το άλλο, στην απόσταση, είτε αυτήν μπορούμε να τη μετρήσουμε με τα βήματά μας είτε ακόμα όταν χάνεται στο άυλο.

Και σε ποια έκφανση της ζωής οι αντιθέσεις πονάνε ή προσφέρουν στιγμές σπάνιας συγκίνησης αν όχι στον αθλητισμό; Μην ανησυχείτε, δεν κάνω διατριβή ούτε κάνα διδακτορικό πάνω στην ψυχολογία αναπτύσσοντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μια θεωρία αντιθέσεων.

Καλά είμαι. Αλλά για σκεφτείτε το λίγο… Μια αλλαγή πορείας μέσα από τον αθλητισμό και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε: μέσα από το ποδόσφαιρο. Αυτό το «πάμε για πρωτάθλημα» και μετά: «ας αρκεστούμε σε μια καλή πορεία…» Ομάδες ανεβαίνουν και το μετανιώνουν κι άλλες δέχονται πρόσκληση να πάρουν τη θέση τους.

Εδώ είναι, μάγκες μου, η αντίθεση κι εδώ πρέπει να μετρήσεις την απόσταση. Μπορείς να το κάνεις; Διότι αυτό το σκηνικό πια το βαρεθήκαμε… Πες ξεκάθαρα τι θες, πότε και πώς το θες. Το πήγα μέσω Τρικάλων, το ξέρω. Για περίμενε όμως, κάτι βλέπω, αλλά δεν βλέπω κιόλας…

Μαντέψτε με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα 2019-2020 στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΔ, ποντάρετε και κερδίστε μια θέση στο Πάνθεον εκείνων που μπορούν να διαβλέπουν ό, τι οι άλλοι φαντάζονται. Διότι, όπως είπαμε, ομάδες ανεβαίνουν και το μετανιώνουν, ενώ άλλες δεν έχουν «σπίτι».

Γι’ αυτό θέλω ο Αλέξης Κωστάλας να μείνει εκεί, μέχρι την παρουσίαση της Ελένης Φουρέιρα και μην ακούσω κανέναν να τον συνδέσει με τη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Απλώς βάλτε στο μυαλό τη θεωρία των αντιθέσεων και σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ανάμεσα στις δύο εστίες μεσολαβούσε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων. Αυτό μόνο για γνώση και προβληματισμό. 


ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ