Σε υψηλό επίπεδο ο Παντελής Σαλονικιός

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 28 Ιουλίου η κορυφαία διοργάνωση «Athens Equestrian Festival 2019 and Longines FEI Jumping Nations Cup Division 2 Final», που πραγματοποιήθηκε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. 

Τον δωδεκανησιακό χώρο της ιππασίας είχε τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπήσει το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου με την ενεργή συμμετοχή του προπονητή του ομίλου, κου Παντελή Σαλονικιού.

Η ελίτ της παγκόσμιας ιππασίας βρέθηκε στο Μαρκόπουλο, για τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων που έχει αναλάβει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και περιλάμβανε τον σπουδαιότερο Τελικό αγώνα Κυπέλλου Εθνών μέσα στο 2019 για την Europe Division 2, το “Jumping Nations Cup Division 2 Final”. 

Η κορυφαία αυτή αθλητική ιππική διοργάνωση ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία διεθνώς και επαναφέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας, φιλοξενώντας έναν σπουδαίο αγώνα του αθλήματος για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αμαζόνες και ιππείς από όλο τον πλανήτη, καθώς είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ σε ατομικό επίπεδο υπήρχε ο στόχος της βαθμολογίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την παγκόσμια κατάταξη LONGINES Ranking.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το “Athens Equestrian Festival 2019” απήλαυσαν ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα, με κορυφαίους ιππείς και τα άλογα τους, στο εντυπωσιακό άθλημα της υπερπήδησης εμπόδιων. Μεγάλη νικήτρια του Τελικού του Κυπέλλου Εθνών ήταν η ομάδα της Νορβηγίας, ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 5η θέση.

Τέτοιες κορυφαίες διοργανώσεις στη χώρα μας είναι σπάνιες και συμβάλλουν καθοριστικά στη διάδοση και ανάπτυξη της ιππασίας στην Ελλάδα και είναι πραγματικά σπουδαίο το γεγονός πως παρά τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας κατάφερε να αναλάβει και να διοργανώσει το μεγαλύτερο αγώνα υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων μέσα σε άρτιες αγωνιστικές και οργανωτικές συνθήκες. 

Οι αγώνες του τετραήμερου μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι Cosmote TV, από το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, FEI TV αλλά και σε livestreaming από το κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στο Youtube.

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή της ιππασίας!