Χωρίς την Αναγέννηση η Α’ κατηγορία Δωδεκανήσου

Μετά την Αθλητική Ένωση Κύπρου και η Αναγέννηση Έμπωνα δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Η προθεσμία εξέπνευσε χθες το μεσημέρι και οι δύο πρωταθλήτριες της Β’ Δωδεκανήσου είναι και οι μοναδικές ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά! 

Η διοίκηση της Αναγέννησης πήρε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι πληροφορήθηκε χθες ότι ο τάπητας θα καθυστερήσει πάρα πολύ να έρθει στο νησί μας καθώς όλο τον Αύγουστο εργοστάσιο (που βρίσκεται στην Ιταλία) είναι κλειστό και δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμη την κατασκευή του!

Είναι κάτι που γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γήπεδο του  Έμπωνα παρουσία των εργολάβων και των μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Όπως φαίνεται, το γήπεδο στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμο κοντά στο Νοέμβρη, το οποίο επίσης όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και αυτό διότι όταν θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. 

Οι τελευταίες αυτές πολύ σημαντικές πληροφορίες, «αδειάζουν» ουσιαστικά και τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη σε τεχνικά θέματα κ. Σάκη Στάγκα ο οποίος είχε δηλώσεις μέσω της «Αθλητικής Ροδιακής» ότι ο τάπητας θα βρίσκεται στη Ρόδο μέχρι και τις 15 Αυγούστου! 

Είχε τονίσει βέβαια ότι δεν ήταν δικά του λόγια αλλά του αρμόδιου εργολάβου! Χθες, παρουσιάστηκε μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τους διοικούντες της Αναγέννησης να αγανακτούν και να παίρνουν την οριστική απόφαση να μην «κατέβει» η ομάδα στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου.

Κατά τα άλλα, τη θέση της ΑΕ Κύπρου καταλαμβάνει ως γνωστόν η Δόξα Καρδάμαινας αλλά αυτή της Αναγέννησης μάλλον θα μείνει ορφανή μιας και ο Δαμάγητος δεν αποδέχεται  και αυτός να ανέβει ως τριταθλητής των πρόσφατων αγώνων μπαράζ που είχαν γίνει. 

Πιθανότητα το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με δεκαπέντε ομάδες εκτός και αν η διοίκηση της ΕΠΣΔ αποφασίσει κάτι άλλο στην επόμενη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού της συμβουλίου. 

Αναλυτικά, όλες οι σίγουρες ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι οι εξής: Ηρακλής Μαριτσών, Φοίβος Κρεμαστής, Απόλλων Καλυθιών, ΑΕΡΑ, Διαγόρας Βατίου, Κλεάνθης Παραδεισίου, Αστέρας Παστίδας, Κλεόβουλος Λίνδου, ΑΕ Κατταβιάς, Άρης Αρχαγγέλου, Ποσειδώνας Καρπάθου, ΑΟ Πυλίου, ΑΕ Κως, Δόξα Καρδάμαινας (αν δηλώσει συμμετοχή και επίσημα) και Αθλητική Ένωση Λέρου.