Οριστικά στις 5 Σεπτεμβρίου ο «Δρόμος της Νίκης 2019»

Οριστικά την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου θα γίνει στη Μεσαιωνική Τάφρο ο αγώνας δρόμου 5χλμ. με την ονομασία «Δρόμος της Νίκης 2019» από την 95 ΑΔΤΕ  και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Απομένει μόνο να εγκριθεί η προκήρυξη και να γίνουν οι όποιες μικροαλλαγές ώστε να υπάρξει όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα δεν συμμετέχουν μόνο φαντάροι ή στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και κάθε ελεύθερος ασκούμενος ή δρομέας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δεδομένης και της επιτυχίας της τις προηγούμενες δύο. 

Η διαδρομή
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» μέσα στην Μεσαιωνική Τάφρο και με κατεύθυνση προς την είσοδο/έξοδο της. Μετά την εκκίνηση, για 40μ. η κατεύθυνση είναι ελαφρώς δεξιά πάνω στο φυσικό χορτάρι.

Μετά από  210 μέτρα θα γίνει μία αναστροφή αριστερά με  κατεύθυνση το θέατρο, όπου έγινε η εκκίνηση. Περνάμε μπροστά από το θέατρο και κατευθυνόμαστε, όπως πηγαίνει η διαδρομή της Τάφρου μέχρι την άλλη είσοδο-έξοδο όπου είναι τα ταξί του Μανδρακίου πίσω από το «Ήχος και Φως».

Εκεί έχουμε αναστροφή και επιστρέφουμε προς το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ξανά. Περνάμε πίσω από το θέατρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδρομή, όπως στην αρχή μέχρι την αναστροφή. Φτάνουμε μέχρι την είσοδο-έξοδο και κάνουμε την αναστροφή για να τερματίσουμε μπροστά στο θέατρο. Η διαδρομή έχει μικρές ανηφόρες και κατηφόρες. Αποτελείται κυρίως από χώμα, χαλίκια πετρώδη και φυσικό γρασίδι.