Απολογήθηκαν στον ανακριτή οι πέντε  για την υπόθεση ναρκωτικών της Πάτμου

Ενώπιον του ανακριτή Κω, βρέθηκαν χθες διαδοχικά οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης αλλά και κοκαΐνης στην Πάτμο.

Οι εμπλεκόμενοι, τρεις άνδρες ηλικίας 38, 42 και 57 ετών και δύο γυναίκες 41 και 35 ετών, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά περισσότερα από δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 270 γραμμάρια κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνη αλλά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.145 ευρώ, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος και ο 42χρονος συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Παναγιώτη Αβρίθη δήλωσαν πως οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση και πως ουδεμία σχέση έχουν με την κατηγορία της  εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που τους αποδίδονται.

Και οι λοιποί εμπλεκόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους κινήθηκαν περίπου στο ίδιο πλαίσιο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 38χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, ο 57χρονος με εγγυοδοσία ποσού 2 χιλιάδων ευρώ, η 41χρονη με εγγυοδοσία ποσού 5000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στην 35χρονη. Δηλαδή ένας οδηγήθηκε στη φυλακή, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας χωρίς όρους.

Η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί το προηγούμενο διάστημα τους αστυνομικούς του Τμήματος Πάτμου, οι οποίοι διακριτικά αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους. Έτσι,  στις 31 Ιουλίου 2019 αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε τρία σπίτια και μία επιχείρηση του νησιού.

Συγκεκριμένα, η πρώτη «έφοδος» των αστυνομικών έγινε στην επιχείρηση,  όπου και βρισκόταν η 41χρονη. Εκεί, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν 270 γραμμάρια κοκαΐνης αναμειγμένη με μαγειρική σόδα, 2 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης (MDMA), το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα, πάντα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 38χρονου,  όπου βρισκόταν και ο 42χρονος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 2.081 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.745 ευρώ, καθώς και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του 57χρονου,  ο οποίος απουσίαζε, όμως εκεί βρισκόταν η 35χρονη. Οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού εντόπισαν σύνεργα χρήσης ναρκωτικών, 3 ναρκωτικά χάπια, δύο κινητά και 22 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας». Επίσης, κατά την έρευνα στο σπίτι του 57χρονου κατασχέθηκε και ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Τέλος, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και σε ένα τέταρτο σπίτι στην Πάτμο,  όπου εντόπισαν μόνο σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Όλα τα αντικείμενα, οι ποσότητες των ναρκωτικών, καθώς και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν, πλην του 57χρονου,  ο οποίος αναζητούνταν.
Τελικά,  αργά το βράδυ στις 31 Ιουλίου 2019, οι αστυνομικοί του Τμήματος Πάτμου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τον 57χρονο, λίγα λεπτά αφότου είχε φθάσει με πλοίο της γραμμής στο νησί.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.
Σημειώνεται πως για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση και από την αστυνομία στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων για τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων και τα όσα εντοπίστηκαν, τα εξής:

«Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε στοχευμένες έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων, οργανώθηκε-υλοποιήθηκε από Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης kai Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες, που διενεργήθηκαν και, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους -270- γραμμάρια αναμειγμένη με μαγειρική σόδα
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους -2- κιλά και -81- γραμμάρια
• Κάνναβη κατεργασμένη βάρους -22- γραμμάρια
• Μεθαμφεταμίνη (MDMA) βάρους -2- γραμμάρια

• -3- ναρκωτικά δισκία
• Ζυγαριά ακριβείας
• Σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
• -5- κινητά τηλέφωνα
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• Το χρηματικό ποσό των 6.145€