Δεν διαθέτει ούτε ιατρείο  και κατά συνέπεια ούτε και γιατρό το αεροδρόμιο της Ρόδου

Υπό... κατασκευή εξακολουθεί να  βρίσκεται από τον περασμένο Δεκέμβριο ο χώρος,  όπου κανονικά θα έπρεπε να ήταν έτοιμος και να είχε παραδοθεί ως ιατρείο στο αεροδρόμιο του νησιού μας.

Με σχετική επιστολή – απάντησή  της στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, η συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ρόδου κα Βασιλική Κορδώνη, ξεκαθαρίζει ότι γιατρός στο αεροδρόμιο της Ρόδου δεν υπάρχει επειδή δεν υφίσταται ιατρείο από τις 6/12/18 και ότι περιμένουν από τους αρμόδιους του αεροδρομίου θα δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία κατασκευής του χώρου έτσι ώστε να λειτουργήσει εκ νέου το ιατρείο.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή της η κα Κορδώνη:
«Στο άρθρο της “Ροδιακής” που δημοσιεύθηκε στις 02/08/2019 αναφέρεται ότι το αεροδρόμιο εξακολουθεί να έχει Ιατρείο ΟΧΙ όμως και Ιατρό.

Σας ενημερώνουμε ότι από 06/12/2018 το Ιατρείο του αεροδρομίου, λόγω εργασιών ανακαίνισης του παλιού κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, το ιατρείο έπαψε να υφίσταται. Η Ιατρός κα Γκινή Μαγδαληνή η οποία υπηρετεί στο Ε.Π.Ι. αεροδρομίου και η οποία διοικητικά ανήκει στο Κ.Υ. Ρόδου, αναγκαστικά μετακινήθηκε και εργάζεται από 06/12/2018 έως και σήμερα στη Μονάδα Υγείας Ρόδου. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και Fraport).
 


Έκτοτε, σε επανειλημμένες έγγραφες αναφορές που έχουν γίνει από τη Ιατρό κα Γκίνη Μαγδαληνή, ουδέποτε απάντησε εγγράφως η fraport.

Ο δε χώρος που πρόκειται να στεγαστεί το Ιατρείο, παραμένει ακόμα υπό κατασκευή (επισυνάπτονται οι φωτογραφίες).

Στην τελευταία τηλεφωνική επαφή που είχε η Ιατρός με τον υπεύθυνο της Fraport, της απάντησε ότι “όταν ο χώρος του Ιατρείου θα είναι έτοιμος προς λειτουργία, θα ειδοποιηθεί”. Έκτοτε, φωνή βοόντως εν τη ερήμω.

Με εκτίμηση,
Κορδώνη Βασιλική,
συντονίστρια Κ.Υ. Ρόδου.