Πλήρης αδιαφορία για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στη Ρόδο

Με την παντελή έλλειψη υποδομών στο νησί της Ρόδου ήρθε αντιμέτωπη μια παρέα απο τη Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένων και ατόμων σε αναπηρικό καροτσάκι, που θέλησαν να κολυμπήσουν σε κεντρική παραλία της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, η παρέα στην οποία είναι δύο κοπέλες σε αναπηρικό αμαξίδιο και ένα ακόμα ΑμεΑ υποβασταζόμενο, θέλησε, σύμφωνα με την καταγγελία που πραγματοποίησαν στη "Ροδιακή", να κάνει μπάνιο στην παραλία απέναντι απο το ξενοδοχείο "Mediterranean" όπου και υπάρχει όχι μόνο διάδρομος για ΑμεΑ αλλά και ειδικό αμαξίδιο για την πρόσβαση στην παραλία. 

Δυστυχώς όμως αυτό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", είναι σπασμένο και έχει ξεφούσκωτα λάστιχα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί. 

Εξαιτίας αυτού αναγκάστηκε η υπόλοιπη παρέα να σηκώσει τα κορίτσια αγκαλιά προκειμένου να τα βάλουν και να τα βγάλουν απο τη θάλασσα για να απολαύσουν το αυτονόητο, μια βουτιά εν μέσω διακοπών, στο κατά τα άλλα κοσμικό μας νησί, σε μια άκρως κεντρική παραλία! 

Παρά το γεγονός οτι υπάρχουν διάφορες παραλίες στο νησί μας που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ με τους ειδικούς διαδρόμους, δεν υπάρχει το ειδικό αμαξίδιο το οποίο κάνει την κατάσταση ακόμα πιο εύκολη ιδίως σε περιπτώσεις που τα ΑμεΑ χρειάζονται μια μεγαλύτερη βοήθεια για την πρόσβασή τους στη θάλασσα. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχουν παραλίες με ειδική ράμπα και αμαξίδιο και όχι απλώς με έναν διάδρομο, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα την πρόσβαση των ΑμεΑ, ενώ υπάρχει και ιστότοπος στον οποίο μπορεί κανείς να δει ακριβώς τις παραλίες στις οποίες υπάρχει η πρόσβαση, ενώ η Ρόδος είναι... εκτός συναγωνισμού!