Στην περιφέρεια η διαχείριση του Φράγματος της Απολακκιάς

Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών με τις οποίες η διαχείριση του φράγματος της Απολακκιάς περνάει στην Περιφέρεια, όπως και για άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενημέρωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, προχθές, στην Περιφέρεια, έγινε μία πρώτη συνάντηση με τους παραγωγούς και την τοπική διοίκηση του φράγματος στην Απολακκιά σχετικά με την ανάληψη από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας διαχείρισής του.

Συγκεκριμένα, έγινε μία πρώτη ενημέρωση στους παραγωγούς για το τι πρόκειται ν’ αλλάξει το επόμενο διάστημα και εκείνοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών του φράγματος προς τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη, θ’ αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τη διαχείριση και τη χρήση του νερού προς όφελος των παραγωγών και της περιοχής. Το επόμενο διάστημα, θ’ ακολουθήσει και η πρώτη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής που έχει συσταθεί σύμφωνα με το νόμο από τον Περιφερειάρχη και απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Έτσι, η διαχείριση του φράγματος περνάει στη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, η οποία θα το παραλάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα καταγραφούν οι ανάγκες για τη συντήρησή του και θα έχουν μία εικόνα για το ποσό που απαιτείται, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές από την Περιφέρεια.

Εκθέσεις
Παράλληλα, αυτή την περίοδο, η Περιφέρεια προετοιμάζει τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο, αυτήν της Ανούγκα στην Κολωνία. Σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη, αυτή τη στιγμή αξιολογούνται οι προτάσεις που έχουν καταθέσει 11 παραγωγοί, ώστε να δουν αν πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχουν. Η Περιφέρεια ήδη έχει μισθώσει περίπτερο και το μόνο που απομένει είναι η αξιολόγηση των παραγωγών που θεωρούν ότι θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή 9 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Κρεμαστής και η Περιφέρεια συμμετέχει με 18 παραγωγούς στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως κρασιά, προϊόντα της μέλισσας, της θάλασσας από την Κάλυμνο, ελαιόλαδο, τυριά κ.ά.