Οριστικοποιείται η μορφή συνεργασίας μεταξύ Α. Καμπουράκη και Στρ. Καρίκη

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και λίγο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μορφή της συνεργασίας που αναμένεται να έχει η παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα» με εκείνη της δημοτικής πλειοψηφίας, του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν υπάρξει δύο συναντήσεις ανάμεσα στους παραπάνω, κατά τις οποίες και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με το νησί αλλά και το διοικητικό μοντέλο του Δήμου.

Άλλωστε, είναι γνωστή η θέση του κ. Καρίκη ότι ο «Κλεισθένης», που ίσχυε μέχρι τώρα για την Αυτοδιοίκηση, επέβαλε τις συνεργασίες των παρατάξεων για το καλό του τόπου.

Επίσης, από τις συζητήσεις τους, οι δύο άνδρες διαπίστωσαν ότι τα προγράμματά τους βρίσκονται κοντά αλλά κυρίως συμπίπτουν οι απόψεις τους για το πώς οραματίζονται να δουν το νησί.

Έτσι, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία συνεργασίας που θα πάρει μορφή και με την αξιοποίηση στελεχών από την παράταξη του κ. Καρίκη που έχουν εκλεγεί, και στις Αντιδημαρχίες αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι μ’ αυτή την προοπτική όχι μόνο συμφωνούν οι σύμβουλοι του κ. Καρίκη αλλά κάποιοι το ζήτησαν κιόλας κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της παράταξης.

Τέλος, όσον αφορά στον ίδιο τον κ. Καρίκη, εκτιμάται ότι θα αναλάβει «ενισχυμένο» ρόλο στο νέο Διοικητικό σχήμα του Δήμου, καθώς εκτιμούν την εμπειρία που φέρει στη Διοίκηση του Δήμου και βέβαια γνωρίζει καλά τα αυτοδιοικητικά πράγματα και ως επικεφαλής παράταξης.