«Έχουμε στοχοποιηθεί» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που «σφραγίστηκε» στη Ρόδο

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ελέγχων σε συνεργασία και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες,  πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ, σε κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη της Ρόδου, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ η επιχείρηση έκλεισε για δύο ημέρες για φορολογικούς λόγους!

Έντονη η αντίδραση του ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος μιλώντας στη «Ροδιακή» κάνει λόγο για «άδικο και παράλογο πρόστιμο» που του επιβλήθηκε, τονίζει ότι «όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως για δυο- τρεις παράνομους που υπάρχουν, έχουν στοχοποιηθεί» και γνωστοποιεί ότι μαζί με άλλους επιχειρηματίες θα προσφύγουν μαζικά στη δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η συντονισμένη αυτή επιχείρηση έγινε προχθές βράδυ, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και επισκέπτες των νησιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Την αστυνομική επιχείρηση σχεδίασε η Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και τη συμμετοχή και υπαλλήλων συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Σ.Ε.Π.Ε.).

Οι έλεγχοι αφορούσαν τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νυχτερινής διασκέδασης, είχαν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα και διενεργήθηκαν βραδινές ώρες με στόχο την:
• πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών
• παράνομη απασχόληση αλλοδαπών
• είσοδο και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους
• καταπολέμηση διάδοσης – χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών
• τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών-υπεύθυνων καταστημάτων
• ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί και δυο αλλοδαποί ηλικίας από 21 έως 35 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν-εργάζονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς πιστοποιητικά υγείας.

Έντονες αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος
Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Σταύρος Βούτσης επεσήμανε ότι το πρόστιμο και η σφράγιση του καταστήματος στην οδό Ορφανίδου είναι άδικο και απαράδεκτα: «Το κατάστημα που διαθέτω είναι 150 τ.μ. είχε ανοίξει στις 10 το βράδυ και στις 11 ήρθε το κλιμάκιο των εφοριακών, των αστυνομικών, της Επιθεώρησης Εργασίας και δεν ξέρω ποιων άλλων για να μου κάνουν έλεγχο.

Μέσα σε μία ώρα το κατάστημά μου, που εκείνη την ώρα πράγματι είχε πάνω από 200 πελάτες, είχε «χτυπήσει» στην ταμειακή μηχανή το ποσό των 5.400 ευρώ. Παρά το γεγονός, μου είπαν επί λέξει: «Έλα- έλα ξέρουμε πώς δουλεύετε»!

Η Επιθεώρηση Εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Υγειονομείο μου έδωσαν συγχαρητήρια –τονίζει στη «Ροδιακή» ο κ. Βούτσης- για το ότι είχα ασφαλισμένους και δηλωμένους όλους τους υπαλλήλους μου, καθώς επίσης και για την καθαριότητα του καταστήματός μου. Οι Εφοριακοί όμως μου ανακοίνωσαν ότι επειδή – λέει- δεν είχα «χτυπήσει» 200 λογαριασμούς θα μου σφράγιζαν το κατάστημα, όπως και έγινε!

Μου ανακοίνωσαν μάλιστα ότι εάν δεν υπογράψω το σχετικό πρόστιμο, τότε θα σφράγιζαν το κατάστημά μου για ένα μήνα! Πείτε μου ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα υπέγραφε αυτό, ήταν σαν να μου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο!

Θέλω να δηλώσω στη «Ροδιακή» ότι το πρόστιμο αυτό ήταν άδικο και παράλογο και ότι η οδός Ορφανίδου και όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως για δυο-τρεις παράνομους που υπάρχουν, έχουν στοχοποιηθεί. Θα προσφύγουμε μαζικά στη δικαιοσύνη  γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο»!