Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η 5η Αμφικτιονία στη Νίσυρο

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμαρχος Νισύρου έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στις εργασίες της 5ης Νισύρικης Αμφικτιονίας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Αυγούστου 2019.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το Σάββατο στις 10.30 π.μ. στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο με ομιλία του Δημάρχου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου μας. 

Στη συνέχεια θα γίνει τιμητική διάκριση στον κ. Ιάκωβο Χατζηνικολάου, Δημοτικό σύμβουλο και μέλος της επιτροπής της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σπηλιανής, για την πολυετή προσφορά του στην κοινωνία της Νισύρου.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες:

1.     «Τεχνολογίες για την Κυκλική Οικονομία – Η περίπτωση της Νισύρου», Θάνος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής, σχολή χημικών μηχανικών, ΑΠΘ, πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης)

2.     «Βιολογικός καθαρισμός», Γιάννης Τριανταφύλλου, καθηγητής, σχολή πολιτικών μηχανικών, CUNY (City University of NewYork)

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των απανταχού Νισυριακών Κοινοτήτων, και των εκπροσώπων των συλλόγων της Νισύρου.

Την Κυριακή το πρωί στον Ι. Ν. Παναγίας Ποταμίτισσας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο εις μνήμην των Νισύριων Αποδήμων και δωρητών του Δήμου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Στις 10:30 θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Καζαβήδων για τους απόδημους Νισύριους.

Την Δευτέρα, 12 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο, η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών θα βραβεύσει τον κ. Μιλτιάδη Λογοθέτη για το συγγραφικό του έργο.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.