Έρχεται νέο αίμα στη Δωδεκανησιακή Διαιτησία

Ο Αλέξανδρος Αυγενικού θα είναι ένας από τους διαιτητές που θα δούμε περισσότερο σε σχέση με πέρσι στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.

Ο νεαρός διαιτητής που είχε πάρει ορισμένα παιχνίδια και πέρσι (προς το τέλος της σεζόν) τα οποία όμως δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα μπει φέτος στα πιο βαθιά,  καθώς είναι ένας από τους διαιτητές που θεωρείται εξελίξιμος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι θα είναι ο επόμενος προτεινόμενος διαιτητής για τη Γ’ Εθνική, οπότε είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες γι’ αυτόν.  Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι ο μοναδικός που θα προωθηθεί στην κατηγορία των «μεγάλων» του νομού μας καθώς το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας έχει εντοπίσει και άλλους διαιτητές που εκτιμάται ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 Είναι άλλωστε ξεκάθαρη η πρόθεση της ηγεσίας της διαιτησίας να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται σε σημαντική ανανέωση, κάτι που εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνει δεδομένου ότι σιγά σιγά οι παλιοί και πιο έμπειροι διαιτητές λιγοστεύουν.

Συνολικά, η εκτίμηση που υπάρχει στο ΤΟΔ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα παιχνίδια,  καθώς ο αριθμός των διαιτητών είναι ικανός να βγάλει όλα τα παιχνίδια και στις τρεις τοπικές κατηγορίες. Αυτούς που δεν θα δούμε τη νέα χρονιά είναι σίγουρα ο Σταυρούλιας και ο Ζαχαριάδης (και οι δυο έπαιζαν «βοηθοί»,  καθώς ο πρώτος θα πάρει μετεγγραφή για άλλο σύνδεσμο και ο δεύτερος φεύγει για προσωπικούς λόγους.  

Τον Σεπτέμβριο το σεμινάριο του τοπικού

Από εκεί και πέρα, τον προσεχή Σεπτέμβριο και σίγουρα πριν από την έναρξη της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, θα διεξαχθεί και φέτος το ετήσιο σεμινάριο όσον αφορά τους διαιτητές του Συνδέσμου της Δωδεκανήσου. Θα περιλαμβάνει και γραπτές εξετάσεις και αγωνιστικά τεστ,  τα οποία θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο. Το σεμινάριο θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για τους διαιτητές μας, ειδικά γι’ αυτούς που θέλουν να παίξουν στην Α’ Κατηγορία και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι και καλά διαβασμένοι και επαρκώς προπονημένοι.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σενάρια (των Εθνικών και επαγγελματικών κατηγοριών), θα γίνουν όλα μέσα στον Αύγουστο ως εξής:
-Για την Α’ Εθνική, στις 14 Αυγούστου στην Αθήνα και θα είναι τριήμερο
-Για τη Β’ Εθνική στις 29 Αυγούστου στο Καρπενήσι
-Για τη Γ’ Εθνική στις 21 Αυγούστου στο Καρπενήσι.