Τον γύρο της Ρόδου με ταξί επιλέγουν πολλοί από τους τουρίστες μας

Τον γύρο της Ρόδου με ταξί επιλέγουν πολλοί από τους τουρίστες μας

Τον γύρο της Ρόδου με ταξί επιλέγουν πολλοί από τους τουρίστες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1151 ΦΟΡΕΣ

Το κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Περγαντή


Ένα διαφορετικό είδος εκδρομής φαίνεται ότι επιλέγουν αρκετοί τουρίστες στη Ρόδο και όχι μόνο, προκειμένου να απολαύσουν όσα περισσότερα αξιοθέατα στη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στο νησί μας.

Ο λόγος για τα ταξί που κάνουν περιοδεία στο νησί μεταφέροντας πολλές φορές τους τουρίστες στα πιο γνωστά αλλά και αξιοπρόσεκτα σημεία της Ρόδου.

«Πάρα πολλοί τουρίστες επιλέγουν το ταξί για να κάνουν το γύρο του νησιού και για να δουν τις ομορφιές του», δήλωσε ο Θεοδόσης Καστανίδης, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου μιλώντας στη «Ροδιακή».

Μία τέτοια εκδρομή, η οποία συνήθως είναι είτε μονοήμερη είτε διήμερη ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προκείμενου να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αξιοθέατων ανά περιοχές. Ξεκινάει από το αεροδρόμιο με την άφιξη των τουριστών και συνεχίζει με κατεύθυνση προς Φιλέρημο.

Μετά, ακολουθεί το ιστορικό κέντρο της Ρόδου, το Μανδράκι με τα ξακουστά ελάφια του στη θέση που άλλοτε έστεκε ο Κολλοσός της Ρόδου, η Παλιά Πόλη με τα μουσεία, το παλάτι και όλους τους γραφικούς δρόμους με τα μαγαζιά, καθώς και ένα διάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό.

Στη συνέχεια, σειρά έχουν οι πηγές της Καλλιθέας, το μέρος που έγινε πολύ γνωστό από τις ταινίες της Βουγιουκλάκη και του παλιού καλού Ελληνικού Κινηματογράφου. Έπειτα, κατευθύνονται στις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, Φαληράκι, Λαδικό, Άντονι Κουίν. Η Λίνδος και το Κάστρο της Κρητηνίας έπονται, καθώς είναι επιλογές που δεν πρέπει να χάσει ένας τουρίστας στο νησί, ενώ εάν υπάρχει χρόνος οδεύουν και προς το Πρασονήσι.

«Εντυπωσιασμένοι μένουν από τη Λίνδο και την Παλιά Πόλη της Ρόδου», υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης.

Τη δεύτερη μέρα αν το επιλέξουν οι πελάτες το ταξί, αφού παραλάβει τους επισκέπτες του από το ξενοδοχείο ή από το σημείο συνάντησης οδηγεί προς την Κάμιρο, μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου-οι άλλες δύο είναι η Λίνδος και η Ιαλυσός.

Στη συνέχεια, βάζει πορεία προς την εξερεύνηση των χωριών του νησιού, ενώ ακολουθεί και ένα γευστικό ταξίδι στις παραδοσιακές λιχουδιές του νησιού: Στα Απόλλωνα με τις υπέροχες παραδοσιακές συνταγές και μεζέδες, στην Έμπωνα με το καταπληκτικό και μυρωδάτο κρασί του και στο Μονόλιθο. Τελευταία στάση είναι η κοιλάδα των Πεταλούδων, με τη μοναδική ομορφιά των πεταλούδων που κάθε χρόνο επιλέγουν το νησί μας για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι «Οι τουρίστες που επιδιώκουν τέτοιες διακοπές είναι κυρίως Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ελβετοί και Ολλανδοί και είναι συνήθως πάνω από 45 με 50 ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάντα αναζητούν ταξιτζήδες που μιλάνε ξένες γλώσσες», τόνισε ο κύριος Καστανίδης μιλώντας στη «Ροδιακή», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει, ότι ο ταξιτζής κάνει χρέη ξεναγού.

Το κόστος για μία τέτοια υπηρεσία κυμαίνεται από τα 150 έως τα 220 ευρώ δηλαδή περίπου 40 με 55 ευρώ το άτομο. Ένα ποσό σχετικά μικρό συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κάποιος που επιθυμεί να ακολουθήσει ένα οδοιπορικό ταξίδι στην ιστορία, στις ομορφιές και στις γεύσεις της Ρόδου, μπορεί να απευθυνθεί στα ταξί στη διάρκεια της παραμονής τους, γεγονός που είναι και πιο σύνηθες, αφού όπως ανέφερε ο κ. Καστανίδης «οι τουρίστες στην αρχή νομίζουν ότι η Ρόδος έχει μόνο ήλιο και θάλασσα, ενώ στη συνέχεια αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα ιστορικό νησί με πολλές ομορφιές».

Η Ρόδος σαφώς έχει πολλά κρυμμένα και πανέμορφα σημεία που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει με τη βοήθεια των ντόπιων. Ο γύρος του νησιού με ταξί είναι μία οικονομική, γρήγορη και ξεκούραστη λύση. Για αυτό και γίνεται μία επιλογή ιδιαίτερα δημοφιλής και αρεστή σε όλο και περισσότερους τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες