Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Άσυλο

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης

Διάβασα στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” της Τρίτης 6-8-2019 σελ. 33 ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λέει  «ΟΧΙ» στην κατάργηση του «Ασύλου» και ξαφνιάστηκα διπλά. 

Το πρώτο μου ξάφνιασμα είναι ότι περίμενα το αντίθετο! Δηλαδή, να χειροκροτήσουν μια τέτοια πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θέλει να βάλει-επιτέλους- τάξη στην παρανομία, εγκληματικότητα, μπαχαλακισμό και ασυδοσία που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας και στις πάσης φύσεως καταστροφές που προκαλούν τα αναρχικά στοιχεία στα κτήρια, στους εξοπλισμούς γραφείων, στα επιστημονικά όργανα των σχολών, στους εμπρησμούς, στα μουτζουρώματα τοίχων και αιθουσών, στα έδρανα, παντού! Και για τις οποίες καταστροφές ο λογ/σμός δεν στέλλεται στους ίδιους ή στους γονείς των αλλά σε μένα και σένα, αγαπητέ αναγνώστη, τους φορολογούμενους πολίτες! 

Το δεύτερό μου ξάφνιασμα ήτο για το ύφος της επιστολής του «Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Ο επιθετικός λόγος προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που τόλμησε να φέρει αυτό το θέμα προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παραπέμπει ευθέως όχι σε Διδακτικό Προσωπικό αλλά σε φοιτητικό Σύλλογο αριστερίζουσας απόχρωσης, επιθυμώντας να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη παθογένεια, μοναδική στον Δυτικό Κόσμο. Και λέω Δυτικό, γιατί αν αυτά τα δασκαλάκια έκαναν μια βόλτα στα Πανεπιστήμια της Αμερικής, Αγγλίας, Ρωσίας ή ακόμα ακόμα και της Κίνας, δεν θα έγραφαν αυτές τις ανοησίες.

Στα σοβαρά Πανεπιστήμια της Δύσης όχι μόνο δεν επιτρέπεται το «Άσυλον» αλλά και ο κάθε εισερχόμενος σ’αυτά φοιτητής ελέγχεται επιπλέον για τη φοιτητική του ιδιότητα και για το τι μεταφέρει στις αποσκευές του. Σκουπίδι να πετάξει κάτω ή σε διαφορετικό κάδο απορριμμάτων, θα εισπράξει ένα πρόστιμο που φθάνει ως τα 200 USD!! Σε Ρωσία και Κίνα μπορεί να πάρει κι αποβολή και να χάσει έτη σπουδών.

Περίμενα λοιπόν να διαβάσω επικρότηση! Όχι άρνηση! Αλλά τι να περιμένει κανείς από «λέκτορες» που έζησαν και λειτούργησαν σε εποχές αριστερόστροφων αναρχομπαχαλάκηδων, που το δικαίωμα της Συνταγματικής Ελευθερίας το μετέτρεψαν σε δικαίωμα Ασυδοσίας;

Τέτοιοι ήταν και στη δική μου φοιτητική εποχή (Πολυτεχνείου), οι οποίοι αργότερα (χωρίς νάχουν γνώσεις, σπουδές, εργασία, εμπειρία διοίκησης) μας έγιναν και Κυβερνώντες! Τόσο επί Ανδρέα Παπανδρέου όσο και επί του κακέκτυπου μίμου του, Αλ. Τσίπρα. Κι αντί αυτή η χώρα να ηγείται τώρα του πλανήτη Γη και νά ‘χει ήδη απογειωθεί σε ...διαπλανητικά ταξίδια, μ’ αυτού του είδους -δυστυχώς- τους «προδευτικούς» διδασκάλους καθηλώνεται και συρρικνώνεται κρατικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά!

Τονίζω το τελευταίο διότι η ΠΑΙΔΕΙΑ μας, με τέτοια αριστερόστροφα μυαλά, που επωάζουν μάλιστα νέους ακαδημαϊκούς πολίτες με πιο αριστερόστροφες ιδέες (τύπου Γαβρόγλου), χωλαίνει αφάνταστα! Γι’ αυτό και υποβαθμίζονται τα Ελληνικά ΑΕΙ συγκριτικά με τα ξένα (ιδίως στην επιλογή πτυχιούχων σε ξένες εταιρείες κ.λπ.).

Έτυχε να παρακολουθήσω ομιλούντες (και ομιλούσες) σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Κατάλυμα της Ισπανίας και ...έφριξα!! Παντού διεθνισμός (τύπου Σώρος), αριστερισμός, οικουμενισμός κι όλου του είδους ο ..-ισμός και πουθενά Ελληνισμός!!! 

Κι αυτούς κι αυτές , αγαπητέ αναγνώστη, τους πληρώνεις εσύ κι εγώ χαζοφορολογούμενε  νεοέλληνα πολίτη. Και δεν ήτο τυχαία -μου φαίνεται- η «πρωτοβουλία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τριγωνική σχέση: Πανεπιστημίου-Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για επιπλέον «πνευματικό» αγκάλιασμα των λαθροεισβολέων της Ασίας και Αφρικής. 

Αν εγώ, λοιπόν, ήμουν Υπουργός Παιδείας, όλα αυτά τα φρόκαλα του αριστερισμού όχι μόνο θα ήλεγχα τους Ατομικούς των Φακέλους, για να δω τι είδους σπουδές έκαναν, αν οι τίτλοι σπουδών είναι γνήσιοι και τίνι τρόπω απέκτησαν αυτούς τους τίτλους, αλλ’ επιπλέον θα τα σκούπιζα από τα ΑΕΙ άμεσα! Ακούει η Νίκη Κεραμέως; Ακούει ο Υφ/ργός μας Μάνος Κόνσολας και οι λοιποί Βουλευτές Δωδ/σου; 

Και επειδή δεν το χωνεύω αυτό το «ΟΧΙ» τους, τους παραπέμπω να διαβάσουν τα σχετικά άρθρα για το Άσυλο των: Χρήστου Γανναρά (καθηγητή Φιλοσοφίας), Νίκου Παπαϊωάννου (πρύτανη ΑΠΘ-”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 28-7-2019), Φορτσάκη (πρώην Υπουργού Παιδείας) και Κώστα Σκανδαλίδη (“ΡΟΔΙΑΚΗ” 6-8-2019) που εμέ προσωπικά με κάλυψαν πλήρως.