Διημερίδα με θέμα  την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία στην Κάρπαθο

Διημερίδα με θέμα την «Ενδοοικογενειακή και Έμφυλη βία, την πρόληψη και αντιμετώπιση τους» διοργανώνει το Επαρχείο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου  Κάσου , σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Δ/νσης Κοινωνικής  Πολιτικής και Υγείας του Δήμου της Ρόδου. 

Η διημερίδα,  η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαρχείου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου και την Τρίτη 13 Αυγούστου  από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

Η θεματολογία της Δευτέρας θα αφορά την παρουσίαση των παρεχόμενων  υπηρεσιών των Δομών  Γυναικών του Δήμου Ρόδου, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της έμφυλης βίας.

Την Τρίτη θα αναλυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τις Δομές Υποστήριξης του Δήμου Ρόδου δηλαδή το Συμβουλευτικό Κέντρο, του Ξενώνα Γυναικών και αφορά κυρίως τους εκπροσώπους των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών. 

Ομιλητές θα είναι η Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος,   Εύη Μηνατσή  και η  Ψυχολόγος MSC Δέσποινα Φακιδαράκη και οι δύο στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου της Ρόδου το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει  μεγάλη δραστηριότητα. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο και ο Ξενώνας  λειτουργούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νοτίου Αιγαίου 2014-2020” μέσω του ΕΣΠΑ και με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.