Διημερίδα με θέμα την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία στην Κάρπαθο

Διημερίδα με θέμα  την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία στην Κάρπαθο

Διημερίδα με θέμα την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 762 ΦΟΡΕΣ

Διημερίδα με θέμα την «Ενδοοικογενειακή και Έμφυλη βία, την πρόληψη και αντιμετώπιση τους» διοργανώνει το Επαρχείο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου , σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου της Ρόδου.

Η διημερίδα, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαρχείου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου και την Τρίτη 13 Αυγούστου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

Η θεματολογία της Δευτέρας θα αφορά την παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Δομών Γυναικών του Δήμου Ρόδου, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της έμφυλης βίας.

Την Τρίτη θα αναλυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τις Δομές Υποστήριξης του Δήμου Ρόδου δηλαδή το Συμβουλευτικό Κέντρο, του Ξενώνα Γυναικών και αφορά κυρίως τους εκπροσώπους των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών.

Ομιλητές θα είναι η Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος, Εύη Μηνατσή και η Ψυχολόγος MSC Δέσποινα Φακιδαράκη και οι δύο στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου της Ρόδου το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο και ο Ξενώνας λειτουργούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νοτίου Αιγαίου 2014-2020” μέσω του ΕΣΠΑ και με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)