Ενισχύεται άμεσα η Σύμη με τέσσερις αστυνομικούς

Ενισχύεται άμεσα η Σύμη  με τέσσερις αστυνομικούς

Ενισχύεται άμεσα η Σύμη με τέσσερις αστυνομικούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στο αίτημα του Δημάρχου Σύμης για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού και έτσι την προσεχή Δευτέρα θα μεταβούν στη Σύμη τέσσερις αστυνομικοί για να καλύψουν τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, τόσο ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης οι οποίοι και τον ενημέρωσαν ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα και μάλιστα τη Δευτέρα 12 Αυγούστου θα μεταβούν στο νησί τέσσερις αστυνομικοί προς ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης στο Α.Τ. Σύμης.

Με αφορμή τις επικοινωνίες αυτές, ο κ. Παπακαλοδούκας ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Σύμη και άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ υπήρξε διαβεβαίωση πως θα ομαλοποιηθεί η όλη κατάσταση. Όπως έγραψε χθες και «Η Ροδιακή», λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο και η Σύμη, ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της περιοχής μας, «αδυνατεί» να υποδεχτεί όπως πρέπει τους επισκέπτες της, εξαιτίας του μειωμένου αριθμού αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Παπακαλοδούκα, το πρόβλημα εστιάζεται στους επισκέπτες που έρχονται κυρίως από Τουρκία και οι οποίοι πρέπει να περιμένουν ώρες στην «ουρά» για τον διαβατηριακό έλεγχο αφού λόγω μειωμένου προσωπικού της αστυνομίας, τη δουλειά αυτή κάνει μόνο ένας αστυνομικός.

Επίσης σοβαρό ζήτημα υπάρχει και με τους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και εντοπίζονται στο νησί και οι οποίοι έχουν κατακλύσει τον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης.

Όλα τα παραπάνω συν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας δημιουργούν μία κατάσταση η οποία μόνο με επιπλέον ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νησιού, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο