Το… ορεκτικό είναι καλό, περιμένουμε και το κυρίως πιάτο…

Συνήθως τα φιλικά παιχνίδια του Αυγούστου, για τις ομάδες που μας εκπροσωπούν σε Εθνικές κατηγορίες είναι μια μεγάλη …αγγαρεία για όλους εμάς που δεν έχουμε ενεργή συμμετοχή. Αυτό μας έχει δείξει το παρελθόν.

Η αναμέτρηση όμως που έγινε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο Δημοτικό στάδιο, αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση στον …κανόνα και δείχνει ότι Διαγόρας και Ρόδος «χτίζουν» κάτι καλό, το οποίο αρέσει και στον φίλαθλο κόσμο.

Το τελικό 0 – 0 ασφαλώς και περνάει σε δεύτερη μοίρα, όχι απλά επειδή έτσι και αλλιώς πάντα τα φιλικά είναι για τους προπονητές (για να κάνουν τα «πειράματα» τους) αλλά και γιατί το παιχνίδι αυτό μας πρόσφερε απλόχερα άλλα στοιχεία που είχαμε πολλά χρόνια να τα δούμε στην πόλη μας. Το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι η ξεκάθαρη ποιότητα που έχουν βάλει στα ρόστερ τους και οι δυο.

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα και αν μπούμε στη διαδικασία πρόβλεψης κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, εντούτοις «ψήνομαι» να πω ότι «κυανέρυθροι» και «πράσινοι» έχουν τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην Football League και τη Γ’ Εθνική αντίστοιχα. Έχουν κάνει διάνα στις επιλογές αρκετών ποδοσφαιριστών που απέκτησαν κατά τη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού. 

Όπως για παράδειγμα, αυτός ο Ναβαλόν ο οποίος παρά το ότι ήρθε από πολλά χιλιόμετρα μακριά (Αργεντινή) και παίζει μπάλα στην Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή του, έχει δείξει ότι έχει μπει για τα καλά στο κλίμα. Παίκτης που παίζει κυρίως πίσω από το σέντερ φορ, έχει ταχύτητα, καλή τεχνική, άριστη κίνηση με τη μπάλα στα πόδια και καλά «στημένα». Δείχνει να έχει όλο το πακέτο για να …ξεσηκώσει το γήπεδο με τα …σλάλομ του. 

Όπως και ο Μπαρμπαρούσης είναι ένα καλό φορ περιοχής που ξέρει να «διαβάζει» τις φάσεις και να βρίσκεται εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι ίδια «κοψιά» του Γιόνδη αλλά έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για μια πιο βελτιωμένη …έκδοση. Και ο άλλος Αργεντίνος όμως του «γηραιού», ο Παρέχο, όσοι τον πρόσεξαν και μπορούν να αναγνωρίσουν κάποια πράγματα, πιθανόν κατάλαβαν ότι πρόκειται για έναν ακόμα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Είναι η ήρεμη δύναμη μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, παίκτης «κομπιουτεράκι» με μεγάλη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Τα παραπάνω σχόλια αναφέρονται ενδεικτικά και αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα καλής ποιότητα στο ρόστερ του συλλόγου. Και η Ρόδος όμως έδειξε ανάλογα δείγματα έχοντας παίκτες ικανότατους να κάνουν την πολύ μεγάλη διαφορά στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Καταρτζής που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού στο κέντρο της άμυνας, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που μπορεί να υλοποιήσει αυτό που θέλει ο Κουρμπανάς, δηλαδή το παιχνίδι της ομάδας του να ξεκινάει ορθολογικά από πίσω και όχι με «γιόμες». Για την ακρίβεια, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Καταρτζή στο φιλικό, η σκέψη που μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό είναι ότι η Ρόδος έχει πάρα πολλά χρόνια να διαθέτει τέτοιο σέντερ μπακ.

Αλλά και ο Ραχίμ είναι ένας παίκτης άλλου επιπέδου που θα δώσει άλλη ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Καλή τεχνική κατάρτιση, πολύ ωραίο πόδι στα «στημένα» και στα σουτ. Μέσα σε όλα θα πρέπει να αναφέρουμε και την πολύ θετική ενέργεια που έβγαλε ο κόσμος, ο οποίος σχεδόν γέμισε τη σκεπαστή εξέδρα. Αλήθεια, πότε είδαμε κάτι τέτοιο, Αύγουστο μήνα σε φιλικό παιχνίδι;

Ρητορικό το ερώτημα διότι νομίζω ότι πρέπει να γυρίσουμε πάρα πολλά χρόνια πίσω. Όπως φαίνεται το …ορεκτικό που σερβιρίστηκε για τη νέα χρονιά είναι πολύ καλό. Περιμένουμε με αγωνία και το κυρίως πιάτο…

Δραγάτης Δημήτρης