Ομογενής ετοιμάζεται να επενδύσει στη Ρόδο

Ομογενής ετοιμάζεται να επενδύσει στη Ρόδο

Ομογενής ετοιμάζεται να επενδύσει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Η συνεχής αναφορά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στις επενδύσεις και η προσπάθεια του για την ανεύρεση τους έχει ήδη αρχίσει να βρίσκει ανταπόκριση.

Ο Ευάγγελος Καλύβας από το Παπαρούσιο της Ευρυτανίας, εκπρόσωπος ομίλου επενδυτών της Αυστραλίας, αποφάσισε να επενδύσει στην ιδαίτερη του πατρίδα αλλά και στη Ρόδο.

Προς τον σκοπό αυτό κάλεσε τον φίλο του αρχιτέκτονα-μηχανικό, από τον Αρχάγγελο Ρόδου, Βασίλη Αφαντενό να μεταβεί στο Παπαρούσιο για να δει και να συζητήσουν επενδύσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο και τη χώρα.

“Η επιμονή του φίλου μου επενδυτή κ. Ευάγγελου Καλύβα να επισκεφθώ τη μητρίδα-πατρίδα του Παπαρούσιο της Ευρυτανίας και να ασχοληθώ συμβουλευτικά και ανιδιοτελώς με τον σχεδιασμό επενδύσεων, αποτελεί για μένα τιμητική διάκριση”, αναφέρει ο κ. Αφαντενός και συνεχίζει:

“Ξημερώνοντας στο πιο πυκνό σκοτάδι μεταξύ ενός παρελθόντος και ενός αβέβαιου μέλλοντος, οραματίσθηκα πως αποτελεί χρέος μου να στηρίξω αυτή την προσπάθεια για την αναβάθμιση της ελληνικής γης που γέννησε τον Παύλο Μπακογιάννη, τον οραματιστή της συναίνεσης. Για μένα η επίσκεψη μου στο Παπαρούσιο ήταν μεγάλη εμπειρία.

Ένιωσα εκτυφλωτική λάμψη από το τοπίο που αντίκρυσα και αυθόρμητα ονόμασα Νταβός της Ελλάδος. Η συζήτησή μου με τους ελάχιστους κατοίκους, που αναπολούν τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και ονειρεύονται τις πλούσιες δυνατότητες της πατρογονικής τους γης με συγκίνησαν.

Άρχισα να κρατώ σημειώσεις για την ανάπλαση και διατήρηση του ελληνικού Νταβός. Η τεράστια έλλειψη υποδομών σε δρόμους, δημόσια κτίρια, πολεοδομικού σχεδιασμού, είναι αρχικά απογοητευτική, όμως όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει αγάπη και διάθεση.

Τα κονδύλια θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από το πακέτο Γιούνκερ κατά πρώτον και από απόδημους Έλληνες με τη μορφή υιοθεσίας δρόμων, πλατειών, δημοσίων κτιρίων. Ο χαρακτήρας της περιοχής είναι ορεινός, οπότε προτείνεται η διατήρηση της μορφολογίας ογκοπλαστικής μορφής των κτιρίων, η κατασκευή νέων σύμφωνα με τον πρότυπο οικισμό της περιοχής.”

Η δραματικότητα της εθνικής κρίσης που βιώνουμε έχει προκαλέσει μία βαθύτερη και υγιή ανάγκη αναστοχασμού της πορείας της Ελλάδας, όχι μόνο κατά την πρόσφατη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά στη μακρά διάρκεια της νεωτεριστικής περιόδου. Το κίνητρο αυτής της εθνικής ενδοσκόπησης είναι προφανώς η αυτογνωσία, η κατανόηση, το πώς φθάσαμε ως εδώ, το πώς πετύχαμε τι και πώς αποτύχαμε σε άλλα.

Η συνέχεια αναμένεται από τις προθέσεις του Ευρυτάνα επενδυτή, κατά πόσο θα αποφασίσει να ρισκάρει επενδύσεις τόσο στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Παπαρούσιο, όσο και στη Ρόδο που ήδη έχει ετοιμάσει πλάνο επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009