Ούτε ένα φρεάτιο δεν μπόρεσε να φτιάξει η ΔΕΥΑΡ στην Κάλαθο

Δύο χρόνια και ένας μήνας έχουν συμπληρωθεί από το πρώτο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλάθου, Γιώργος Φάκκας, για να αποκατασταθούν τα φρεάτια στην παραλία του χωριού, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

 Αντίθετα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τοποθετούν… κώνους πάνω από τα φρεάτια, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Ροδιακή», ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα.
  Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φάκκας απέστειλε για πρώτη φορά έγγραφο προς τη ΔΕΥΑΡ τον Ιούλιου του 2017, όπου εξηγούσε ότι σε ένα φρεάτιο είχε διαλυθεί η βάση του, ενώ άλλα πέντε που υπάρχουν στον ίδιο δρόμο έχουν υποστεί καθίζηση.

 Στο θέμα επανήλθε με νέο έγγραφό του προς τη ΔΕΥΑΡ, το τμήμα Συντήρησης και  Καθημερινότητας της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων τον Φεβρουάριο του 2019, στο οποίο όχι μόνο τονίζονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά επισημαίνεται επίσης η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην περιοχή, ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο τμήμα στην αποκατάστασή τους και ζητούν να υπάρξουν άμεσες ενέργειες από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Προφανώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουδεμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα ο κ. Γιώργος Φάκκας λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρία να… ευχαριστεί με χθεσινές του δηλώσεις τη ΔΕΥΑΡ:

«Μια που σε λίγες ημέρες παραδίδω τα ηνία της Κοινότητας Καλάθου, θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους φορείς της ΔΕΥΑΡ που δεν κατάφεραν εδώ και δύο χρόνια να φτιάξουν ένα φρεάτιο.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ευχαριστίες, όπως για το γυμναστήριο που είναι πέντε χρόνια άβαφο, καθώς και την παιδική χαρά του χωριού που είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι αποχωρώ με πικρία μετά από 28 χρόνια στα κοινά.

ΥΓ. Γι’ αυτό φίλοι μου ο τόπος με αυτές τις νοοτροπίες δεν θα πάει μπροστά».