Στην ανακρίτρια Τούρκος για μεταφορά αλλοδαπών

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα το πρωί, 34χρονος αλλοδαπός Τουρκικής καταγωγής κατηγορούμενος για τη μεταφορά 20 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη του 34χρονου έγινε το περασμένο Σάββατο (10 Αυγούστου 2019) όταν στις 9 παρά 20 το πρωί, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ένα αλιευτικό σκάφος σημαίας Τουρκίας με το όνομα «YADIGAR DOGAN».

Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε, επέβαινε σημαντικός αριθμός επιβατών.
Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να προσεγγίσει το αλιευτικό όμως ο 34χρονος κυβερνήτης του προσπάθησε να διαφύγει κατευθυνόμενος προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τελικά, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού κατάφερε να ακινητοποιήσει το αλιευτικό και όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 20 άτομα από τη  Συρία, Κουβέιτ, Αίγυπτο και Τουρκία, τα οποία είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Επίσης, μέσα στο αλιευτικό οι Λιμενικοί εντόπισαν μία καραμπίνα και 22 φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά οι μεταφερόμενοι δήλωσαν πως κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ έκαστος για αυτό τους το ταξίδι, ενώ αναγνώρισαν τον Τούρκο ως τον κυβερνήτη του σκάφους.
Χθες ο αλλοδαπός κυβερνήτης του αλιευτικού, προσήχθη συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα Μαρία Μανώλακα, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τον παρέπεμψε στην ανάκριση.