Υπάρχει θέμα με την καθαριότητα στην κοινότητα της Παστίδας

Υπάρχει θέμα με την καθαριότητα στην κοινότητα της Παστίδας

Υπάρχει θέμα με την καθαριότητα στην κοινότητα της Παστίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Πνιγμένη από κάθε είδους σκουπίδια είναι η κοινότητα της Παστίδας αφού παρά τις προειδοποιήσεις και τις απαγορεύσεις του δήμου, οι δημότες δεν συμμορφώνονται και δημιουργούν σε αρκετά σημεία της, χωματερές προκαλώντας εστίες μόλυνσης αλλά και κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τις τελευταίες μέρες μία βόλτα στο χωριό, είναι αρκετή για να αποτυπώσει κανείς την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και η οποία το εκθέτει στα μάτια των τουριστών που το επισκέπτονται.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν μικρές χωματερές μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε ένα τουριστικό και πολιτισμένο τόπο που θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι για το νησί.

Δίπλα λοιπόν σε κάδους σκουπιδιών κάποιοι ασυνείδητοι πετούν από παλιά στρώματα, καρέκλες, παλέτες, ξύλα, δοχεία, μικροέπιπλα, σωλήνες, συσκευές, μέχρι κλαδιά και υπόλοιπα από καθαρισμούς κήπων που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί σε κοινή θέα.

Μάλιστα σε κάποιο από τα σημεία στα οποία έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδια χωματερή έχει τοποθετηθεί από το δήμο πινακίδα με την οποία ενημερώνονται οι πολίτες για την απαγόρευση και για τα πρόστιμα που ισχύουν για τους παραβάτες.


Ειδικότερα, γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων σε οποιονδήποτε δημοτικό και δημόσιο χώρο όπως παλιά έπιπλα, κλαδιά, συσκευές, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων και ότι στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο από 200 ευρώ έως 1.000 ευρώ.

Στην πινακίδα υπάρχει όμως και τηλέφωνο επικοινωνίας για τους πολίτες ώστε να ενημερώνεται ο δήμος για τη μεταφορά των εν λόγω αντικειμένων. Δυστυχώς παρά την προειδοποίηση κάποιοι ανεγκέφαλοι εξακολουθούν να αφήνουν δίπλα στους κάδους ογκώδη αντικείμενα και όλα τα παραπάνω, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις.

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής με δικά τους έξοδα δημιούργησαν και τοποθέτησαν πινακίδες με οδηγίες ώστε να αποτρέψουν αυτές τις ενέργειες και να προστατέψουν το χωριό τους από την ασχήμια και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Όπως επισημαίνουν, νομοθεσία υπάρχει, οι υπηρεσίες φροντίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες αλλά οι τελευταίοι δεν εννοούν να συμμορφωθούν με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες όπως οι παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου