«Δεν είμαι διακινητής», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 34χρονος Τούρκος

«Δεν είμαι διακινητής», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 34χρονος Τούρκος

«Δεν είμαι διακινητής», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 34χρονος Τούρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη μεταφορά 20 προσφύγων στη Σύμη

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 34χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τη μεταφορά 20 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα Μαρία Μανώλακα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος Τούρκος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι διακινητής και πως και ο ίδιος ήθελε να φύγει από τη χώρα του και να έρθει στην Ελλάδα να ζητήσει άσυλο. Καθώς όμως βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αναγκάστηκε να οδηγήσει το σκάφος με τους 20 αλλοδαπούς, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει για το ταξίδι του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη του 34χρονου έγινε το περασμένο Σάββατο (10 Αυγούστου 2019) όταν στις 9 παρά 20 το πρωί, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ένα αλιευτικό σκάφος σημαίας Τουρκίας με το όνομα «YADIGAR DOGAN».

Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε, επέβαινε σημαντικός αριθμός επιβατών.

Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να προσεγγίσει το αλιευτικό όμως ο 34χρονος κυβερνήτης του προσπάθησε να διαφύγει κατευθυνόμενος προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τελικά, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού κατάφερε να ακινητοποιήσει το αλιευτικό και όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 20 άτομα από τη Συρία, Κουβέιτ, Αίγυπτο και Τουρκία, τα οποία είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Επίσης, μέσα στο αλιευτικό οι Λιμενικοί εντόπισαν μία καραμπίνα και 22 φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά οι μεταφερόμενοι δήλωσαν πως κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ έκαστος για αυτό τους το ταξίδι, ενώ αναγνώρισαν τον Τούρκο ως τον κυβερνήτη του σκάφους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο