Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο…

Εξαιρετικά αμφίρροπο φαντάζει το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, εντούτοις είναι του ηλίου φαεινότερο πως τελικά θα υπάρχουν πολλές ομάδες που θα βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν την πρωτιά.

Και τολμώ να πω ότι είναι η πρώτη φορά που μετά από αρκετά χρόνια, θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν έστω δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. 

Είναι αλήθεια ότι η χρονιά ξεκίνησε με τον Ηρακλή Μαριτσών να φαντάζει -δικαιωματικά- ως το πολύ μεγάλο φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα, ωστόσο ημέρα με την ημέρα όλοι νιώθουμε ότι η …ψαλίδα μειώνεται και ξεπετάγονται και άλλες ομάδες που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θα πρέπει να θεωρούνται. Ποιος μπορεί για παράδειγμα να παραγνωρίσει ότι υπάρχει ένας Φοίβος που τελικά έχει φέρει στην Κρεμαστή ορισμένους σημαντικούς παίκτες που συνήθως πρωταγωνιστούν στις ομάδες που αγωνίζονται; 

Ή πώς μπορεί κανείς να μην υπολογίσει τον Άρη Αρχαγγέλου που αθόρυβα έχει ενισχυθεί πολύ («χτυπάει» και Αμανατίδη) και παραδοσιακά έχει και μια δυνατή έδρα; Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μπορούν να αφήσουν απ’ έξω τον Αθλητικό Όμιλο Πυλίου που φανερά όχι απλά δεν έχασε την περσινή δυναμική του ΔΙΑ αλλά έκανε και πολύτιμες προσθήκες; 

Ή μήπως και ο ΑΕΡΑ δεν θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που διακρίνεται μάλιστα και από έναν μεγάλο ενθουσιασμό και διαθέτει έναν πολύ έμπειρο προπονητή, όπως είναι ο Βαγγέλης Χοσάδας; Αλλά ακόμα και ορισμένες άλλες ομάδες, όπως είναι ο Απόλλων Καλυθιών και ο Κλεόβoυλος Λίνδου δεν αναμένεται να είναι εύκολοι αντίπαλοι, όπως ίσως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. 

Το πρωτάθλημα όχι απλά δεν θα είναι εύκολο για κανέναν, αλλά προφανέστατα θα έχει και πολλές εκπλήξεις από ομάδες που δεν θα περιμένουμε. Οι αγωνιστικές διαφορές δεν μπορεί να είναι τεράστιες και αν κάποιος υποτιμήσει τον αντίπαλο κινδυνεύει να το πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα προηγούμενα πως θα υπάρχουν φέτος για πρώτη φορά και πέντε συνολικά ταξίδια στα νησιά του βορείου συγκροτήματος (που δεν είναι συνηθισμένες οι ροδίτικες ομάδες της Α’ Κατηγορίας), τότε καταλαβαίνουμε πάρα πολύ εύκολα, ότι η χρονιά δεν είναι εύκολη και απαιτεί εγρήγορση  από τις διοικήσεις αλλά και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που δεν δικαιούνται να χαλαρώσουν. 

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να έχουν όλοι οι πρωταγωνιστές υγεία και να δούμε καλά παιχνίδια που θα τα ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα πάει στα γήπεδα για να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις. Καλή Παναγιά σε όλο τον κόσμο.

Δραγάτης Δημήτρης