Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 58χρονος από την Κάρπαθο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του) αφέθηκε χθες, αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 58χρονος από την Κάρπαθο  που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και  ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατηγορείται ότι διακινούσε.

Ο 58χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Κώστα απολογήθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας και υποστήριξε  ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης τα τελευταία 40 χρόνια. 

Καθώς ζει μαζί με την οικογένεια του σε ένα μικρό νησί, όπως είναι η Κάρπαθος, είπε πως προμηθεύεται την ποσότητα που χρειάζεται μία φορά το μήνα. Έτσι έγινε  και αυτή τη φορά, οπότε και στις 7 Αυγούστου προμηθεύτηκε από άγνωστο αλλοδαπό που μετέβη στο νησί με το πλοίο της γραμμής, ποσότητα 350 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 1500 ευρώ, με σκοπό να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες και αυτές μόνο για ένα μήνα, καθώς κάνει χρήση 4-5 γραμμάρια ημερησίως.

Ο ίδιος είπε πως για αυτό στον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν τα 336 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και θα τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα δήλωσε ότι είναι χρήματα που προέρχονται από την εργασία του ιδίου και της συζύγου του, ενώ τόνισε πως ουδέποτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν και έχει λευκό ποινικό μητρώο. 

Υπενθυμίζεται πως για τον 58χρονο όλα ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου το μεσημέρι οι αστυνομικοί της Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι του 58χρονου στην Κάρπαθο, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 341 γραμμαρίων
• 18 ναρκωτικά δισκία
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ.