Συνεχίζεται το «Ακταίον Summer Festival» με χαρακτήρα και ανησυχίες...

Συνεχίζεται το «Ακταίον Summer Festival» με χαρακτήρα και ανησυχίες...

Συνεχίζεται το «Ακταίον Summer Festival» με χαρακτήρα και ανησυχίες...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Μια μεγάλη ομπρέλα εκδηλώσεων είναι και φέτος το «ΑΚΤΑΙΟΝ SUMMER FESTIVAL» με συναυλίες, μια μεγάλη εικαστική έκθεση, ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής και live βραδιές στο κέντρο της πόλης.

Οι Πυξ Λαξ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Βασίλης Καρράς, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελένη Φουρέιρα πραγματοποίησαν μεγάλες συναυλίες δικαιώνοντας τους θαυμαστές τους που έσπευσαν να τους απολαύσουν.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τα Κίτρινα Ποδήλατα γέμισαν κόσμο το κέντρο της πόλης εγκαινιάζοντας “τις βραδιές Ακταίον” με live βραδιές και ελεύθερη είσοδο στην αυλή του «Ακταίον». Τη σκυτάλη πήραν ο Παντελής Κυραμαργιός (Χ Μέλισσες), ο Νέστωρ Βασιλάκης (με το σαξόφωνό του), οι Le Grand Bleu και οι Kanena Trio Live.

Στο Νεστορίδειο Μέλαθρο το κονσέρτο με τις διακεκριμένες σολίστ Νίνα Πατρικίδου στο βιολί και Ευγενία Βοτανοπούλου στο πιάνο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τους λάτρεις της κλασικής μουσικής.
Στον τομέα των εικαστικών η σημαντική ομαδική έκθεση, υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον τίτλο, «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ. -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΡΟΔΟΣ, ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», εγκαινιάστηκε στις 3 Αυγούστου στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στην οδό Ιπποτών, με τη συμμετοχή 26 εικαστικών καλλιτεχνών που εργάζονται και ζούν στη Θεσσαλονίκη, ως μια πρώτη γνωριμία και προσέγγιση της πολυμορφίας και της δημιουργικότητας της συμπρωτεύουσας.

Η έκθεση λειτουργεί μέχρι τις 27 Αυγούστου και είναι επισκέψιμη 10-2 π.μ και 6-9 μ.μ. Καθημερινά με ελεύθερη είσοδο.

Αυτό που ξεχώρισε στο φεστιβάλ αυτό από όλα τ’ άλλα είναι το κοινωνικό του πρόσωπο και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραστάσεων με την κατάργηση της αφισοκόλλησης, της ρύπανσης και της κατασπατάλησης του χαρτιού ήταν μόνο το πρώτο βήμα σ’ ένα μελλοντικό ακόμα πιο φιλικό στο περιβάλλον πολιτιστικό καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ έφερε κοντά σε ευπαθείς ομάδες τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν καθιερώνοντας τις επισκέψεις τους σε ιδρύματα και συλλόγους, ενώ θέσπισε τη δωρεάν είσοδο στις συναυλίες στα μέλη των ομάδων αυτών αλλά και μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά στο νησί μας.

Μια πρωτοβουλία μουσικών με στόχο την ενίσχυση του δύσκολου αγώνα της Κικής Τσακίρη, αγκάλιασε το «Ακταίον Summer Festival» στήνοντας μια λαϊκή βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τραγούδια σταθμούς που αγαπήσαμε.

Και το καλοκαίρι συνεχίζεται με μουσική, καθώς είμαστε σε αναμονή των Χαΐνηδων και του θρυλικού Ψαραντώνη σε μια μοναδική παράσταση, των Active Member και του μεγάλου Έλληνα δημιουργού και ερμηνευτή Κώστα Χατζή.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει η fantasia productions (μέλος του Ακταίον group) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μίχαλο. Σύντομα το group Ακταίον αποκτά και τον δικό σταθμό σε δικτύωση με τη Μελωδία των Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.aktaionmusic.gr

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!