Το κρασί γιορτάζει  και πάλι στον Έμπωνα!

O Έμπωνας, το χωριό με τη  δική του ξεχωριστή ομορφιά και την ποικιλία των προϊόντων της γης του, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες, που φέτος θα χαρούν και θα γευτούν τον πλούτο της παράδοσης και του γευστικού του πολιτισμού. Η γιορτή του κρασιού και μουσταλευριάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του τρύγου, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την παραγωγική δραστηριότητα του χωριού και την τοπική παράδοση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Έμπωνα «Ο Αττάβυρος» με συστηματική και συλλογική  δουλειά προσφέρει και φέτος μια γιορτή που έχει αναδειχθεί σε πολιτιστικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής, και συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητάς της, με ψυχαγωγία υψηλού κύρους. Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και αξιοποιώντας μια μακρόχρονη γνώση, η φετινή διοργάνωση της γιορτής έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Με ένα πρόγραμμα που έχει συνεκτικό κρίκο την τοπική παράδοση και τη γευσιγνωσία, υπάρχει η φιλοδοξία το καλοκαίρι του 2019 στον  Έμπωνα να σηματοδοτηθεί από βραδιές της Γιορτής Κρασιού και Μουσταλευριάς που θα πλημμυρίσουν από μουσική και χορούς.
Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτές και χορεύτριες, παραδοσιακά συγκροτήματα με θεματικές βραδιές, πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις οινοπαραγωγών και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της «Γιορτής Κρασιού και Μουσταλευριάς 2019».

Τα κιόσκια, εφοδιασμένα με τις τοπικές λιχουδιές, όπως η μουσταλευριά, το γιαούρτι με γλυκό σταφύλι, κεράσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού και φυσικά εκλεκτό και δωρεάν κρασί για όλους. Ο φούρνος θα προσφέρει άρωμα νοσταλγίας και παράδοσης.

Τα τοπικά προϊόντα θα εκτίθενται με φροντίδα, γνώση και σεβασμό για τον κόπο και το μεράκι των αγροτών μας.
Την ψυχαγωγία που αποτελεί το κομβικό σημείο της γιορτής, φέτος αναλαμβάνουν 2 μοναδικά μουσικά σχήματα του Ελληνικού πενταγράμμου «πανη-ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνο...», με τα αδέλφια ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ & ΜΑΤΘΑΙΟ και τη SARINA CROSS και οι ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Με προίκα τoυς ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει αγαπημένα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΚΡΗΤΙΚΑ και παραδοσιακά τραγούδια και μια μεγάλη πορεία με λαμπρές συνεργασίες στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού, οι τραγουδιστές που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και τη διάθεση της γιορτής.

Μια κορυφαία διοργάνωση για το νησί της Ρόδου είναι γεγονός!
Είναι γεγονός χάρις στους χορηγούς και στους εθελοντές που δούλεψαν ακούραστα.
Είναι γεγονός χάρις στη δική σας στήριξη. Είναι γεγονός με τη συμβολή των φορέων του νησιού.
Είναι γεγονός κυρίως λόγω της παραγωγής μιας ευλογημένης γης και των ανθρώπων που σκύβουν σ’αυτήν με γνώση, αγάπη και μεράκι.
“Με τις ευχές μας για μια καλή συγκομιδή, σας υποδεχόμαστε στον  Έμπωνα και στην 62η Γιορτή Κρασιού και Μουσταλευριάς.
Αν όπως αναφέρει ο ποιητής «Τη θλίψη για να διώχνουμε του κόσμου, την αιώνια, ας πίνουμε κρασί με χίλιες κούπες…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος του Έμπωνα.

Το Πρόγραμμα
23/08 - 25/08/2019

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων   με άφθονο δωρεάν κρασί, σταφύλι,  μουσταλευριά και γιαούρτι  με γλυκό σταφύλι!

Παρασκευή 23 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21.00
Διασκεδάζουμε με την τοπική ορχήστρα του Θαρρενού Στέφανου και στο τραγούδι  η Μαρία Βούλγαρη.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν χορευτικά δρώμενα από  τους πολιτιστικούς συλλόγους  Έμπωνα και Μανδρικού.

Σάββατο 24 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21.30
Διασκεδάζουμε με τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ & ΜΑΤΘΑΙΟ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ, τη
SARINA CROSS και ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ με ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ.
Χορεύουν ο Λαογραφικός Σύλλογος  Καλυθιών "Η Τερψιχόρη" και ο Πολιτιστικός Συλλόγος Έμπωνα.
Θα συνοδεύει τοπική ορχήστρα του Αλέξανδρου Περούλη.
Στο χώρο των εκδηλώσεων, ο φούρνος θα προσφέρει άρωμα νοσταλγίας και
παράδοσης, αχνιστά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα θα ετοιμάζονται μπροστά  σας από τον κινητό ξυλόφουρνο του χωριού, όπως και τη διαδικασία της μουσταλευριάς!

Κυριακή 25 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21.00
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα συνδιοργανώνει με το ερασιτεχνικό θέατρο Αρχαγγέλου τη θεατρική παράσταση «Βάλλουμε τα παιγκιά στις εφτά».

 

Τηλ. Κρατήσεων:
6937 142473 (κ. Περδικάκης Ιωάννης)
6947 545211 (κ. Φεσάκης Ηλίας).