Τέλος στις αφαιρέσεις των 3 βαθμών

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι και επίσημα, εντούτοις, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας μερικές σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς.  

Οι σημαντικότερες σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό site mikriliga.com, εντοπίζονται στο άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, καθώς «έχουν αφαιρεθεί όλες οι περιπτώσεις στις οποίες προβλεπόταν αφαίρεση τριών βαθμών λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των φιλάθλων των ομάδων. Η ποινή αφαίρεσης βαθμών απαλείφθηκε και στην υποτροπή των δυσφημιστικών δηλώσεων.  

Ωστόσο, στον ΚΑΠ προβλέπεται η αφαίρεση ενός βαθμού, αντί τριών σε περιπτώσεις που ο αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται λόγω επεισοδίων.

Παράλληλα, η ΕΠΟ, όπως είχε ανακοινώσει, κατάργησε όλο το άρθρο του ΚΑΠ που αφορούσε την πολυιδιοκτησία, ενώ στο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που αφορά στις απειλές αξιωματούχων παρέμειναν οι ίδιες με πέρυσι ποινές δηλαδή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 έως 5 χρόνια και αν υπαίτια είναι η ομάδα διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός κατά περίπτωση. 

Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και ως προς την κάλυψη των κενών στη Γ’ Εθνική, ομάδων που δεν δηλώνουν συμμετοχή από τις οικείες ΕΠΣ. Μέχρι πέρυσι, αυτό ίσχυε μόνο για τους πρωταθλητές των ΕΠΣ που δεν ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά πλέον ο νέος ΚΑΠ προβλέπει την προσπάθεια κάλυψης όλων των κενών που προκύπτουν».