Νότες πανσελήνου στο Ωδείο της Ακρόπολης της Ρόδου

Νότες πανσελήνου στο Ωδείο της Ακρόπολης της Ρόδου

Νότες πανσελήνου στο Ωδείο της Ακρόπολης της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Ωδείο της Ακρόπολης

Μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Νότες πανσελήνου στη Ρόδο παρέα με τις Περσίδες» διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου το τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το υπουργείο Πολιτισμού με τη στήριξη της ομοσπονδίας παροικιακών συλλόγων Δωδεκανήσου και της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ωδείο της Ακρόπολης Ρόδου στις 9 το βράδυ, θα συμμετάσχουν ντόπιοι καλλιτέχνες και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες ο εντεταλμένος πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου και αρκετοί από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, κάλεσαν το κοινό να παραβρεθεί, υποσχόμενοι μία ευχάριστη φεγγαρόλουστη βραδιά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα εμφανιστούν οι εξής:
- Σμάρω Ντουμάνη ( παραδοσιακό σύνολο του ωδείου Corelli)
- Ζωή Κοκαλά, τραγούδι
- Άντζελα Σπανού, πιάνο
- Μαρία Βαρέλη, πιάνο
- Παρασκευή Στάτη, βιολί,
- Ιωάννα Καζαντζίδη, βιολοντσέλο
- Μουσικό σχήμα «Παραβάτες» με τους: Φλώρα Πατρίκη στο τραγούδι, Άννα Νικητιάδη στα κρουστά, Δέσποινα Σπανού στο τσέλο-τραγούδι, Πανορμίτη Μπούμπα στο λαούτο-βιολί-τραγούδι και Σταύρο Κάνια στο κανονάκι-τραγούδι.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή Σπύρου Συρόπουλου με θέμα το φεγγάρι στην αρχαία ελληνική σκέψη.
Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Μαρία Μανιώτη που θα απαγγείλει και ποιήματα.

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο κ. Διακογεωργίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά της Ρόδου απέδειξαν πόσο αγαπούν τον τόπο τους και πόσο θέλουν να στηρίξουν αυτή την εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όλοι θέλησαν να συμμετάσχουν και μάλιστα αφιλοκερδώς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω».
Μιλώντας για την εκδήλωση μέρος των συντελεστών της δήλωσαν τα εξής:

Ζωή Κοκαλά: «Με πολύ ενθουσιασμό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Κάλλιστου Διακογεωργίου να συμμετάσχω σε αυτή τη μαγική βραδιά. Το δικό μας σκέλος μαζί με την πιανίστα Άντζελα Σπανού, θα αφορά ένα ταξίδι στις νότες των τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκι καθώς επιλέξαμε τραγούδια που αναφέρονται στο φεγγάρι».

Σμάρω Ντουμάνη: «Ως υπεύθυνη διδασκαλίας του παραδοσιακού συνόλου του ωδείου Corelli θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Διακογεωργίου που για δεύτερη συνεχή χρονιά επέλεξε να είμαστε μία από τις ομάδες, οι οποίες θα ντύσουν μουσικά τη βραδιά. Η περσινή χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν ήταν γύρω στα 3.000 άτομα και ελπίζουμε να έρθουν και φέτος γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ αξιόλογο, με αξιόλογους καλλιτέχνες».

Δέσποινα Σπανού: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να παίζουμε στο νησί μας. Οι «Παραβάτες» είναι ένα σχήμα που ξεκίνησε το 2013 στη Ρόδο από την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και με τα χρόνια συνεχίσαμε να είμαστε δεμένοι. Στην αρχή ήμασταν τρία παιδιά και τώρα προστέθηκαν άλλα δύο και είμαστε σύνολο πέντε. Θα παίξουμε ελληνική μουσική κυρίως παραδοσιακά τραγούδια και κάποια έντεχνα».

Πανορμίτης Μπούμπας: «Είναι σημαντικό που επελέγησαν ντόπιοι καλλιτέχνες για να πλαισιώσουν αυτή την εκδήλωση γιατί υπάρχουν ντόπιοι μουσικοί, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό και ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θα παίξουμε τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο και κάποια τραγούδια με θέμα το φεγγάρι».

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»