Τάσος Σιδηρόπουλος στη «Ροδιακή»: «Το σεμινάριο είναι άριστο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις διεργασίες του σεμιναρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι δηλώνει στην «Αθλητική Ροδιακή» ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Ο διεθνής μας διαιτητής σε ένα από τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν καθώς το πρόγραμμα είναι πραγματικά καθημερινά πάρα πολύ «γεμάτο», μας είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Το σεμινάριο κινείται στα υψηλά Ευρωπαϊκά στάνταρ όπως πάντα. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τα τεστ και την πρακτική εξάσκηση των διαιτητών. Τα μαθήματα και η χρήση των οπτικοακουστικών μέσων που χρησιμοποιούνται είναι σε άριστο επίπεδο και βοηθάνε πάρα πολύ τους διαιτητές στην αφομοίωση του εκπαιδευτικού υλικού.

Τα μαθήματα που γίνονται πάνω στην αθλητική ψυχολογία αποτελούν επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι έτσι ώστε οι διαιτητές να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν την προετοιμασία αλλά και τις δυσκολίες ενός αγώνα».

Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής αναφέρθηκε και σε μια νέα ενότητα του σεμιναρίου που έχει να κάνει με τη χρήση του VAR, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά:

«Η εκπαίδευση γίνεται από τον project leader της  FIFA Mike Van De Roest. Είναι πραγματικά τιμή για τους Έλληνες διαιτητές να εκπαιδευόμαστε στο κομμάτι αυτό από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Θεωρώ πως είναι μια από τις πιο σημαντικές ενότητες του σεμιναρίου. Η εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη».

Παρών και ο Ζανεττίδης
Από χθες ξεκίνησε και το αντίστοιχο σεμινάριο των παρατηρητών της Super League το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, ημέρα που ολοκληρώνεται και αυτό των διαιτητών. Η Δωδεκάνησος όπως είναι γνωστό, εκπροσωπείται από τον αρχιδιαιτητή Κώστα Ζανεττίδη ο οποίος είναι και ο μοναδικός παρατηρητής της περιοχής μας στην κατηγορία αυτή.