Ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών στα Κοσκινού

Δασική αστυνομική διάταξη θήρας για τον καθορισμό ζώνης εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών στα Κοσκινού, εκδόθηκε από το Δασαρχείο Δωδεκανήσου.

Στη διάταξη αναφέρονται τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Καθορίζουμε ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Ζ.Ε.Σ.), στην περιοχή « Κοσκινού» εμβαδού 5277 στρ. που περιγράφεται ως εξής: Ξεκινά από τον κόμβο διασταύρωσης Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου με Κοσκινού (Μεραρχία). Ακολουθεί την εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου, μέχρι την διακλάδωσή της με την επαρχιακή οδό Τσαΐρι- Αεροδρόμιο. Στρίβει αριστερά, ακολουθώντας την κοίτη του ρέματος μέχρι που συναντά την Λεωφόρο Ρόδου- Καλλιθέας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Amada Colossos και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Στρίβει αριστερά και ακολουθεί την ακτογραμμή έως το ξενοδοχείο Kalithea Horizon Royal (περιοχή Βόδι). Στρίβει αριστερά και ακολουθεί την Λεωφόρο Ρόδου- Καλλιθέας    έως το ξενοδοχείο Kresten Palace. Από εκεί στρίβει αριστερά προς το περίπτερο και ακολουθεί την ασφαλτοστρωμένη οδό προς τα λατομεία. Συνεχίζει περνάει από βίλλα Παρασκευά και από κλινική EUROMEDICA όπου συναντά τον κόμβο στην εθνική οδό Ρόδου- Λίνδου όπου και η αφετηρία.

Στη ζώνη εκγύμνασης, επιτρέπεται καθ ́ όλο το έτος, μισή ώρα πριν από τη δύση του ηλίου και μισή ώρα μετά την ανατολή του ηλίου, η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, που συνοδεύονται από κυνηγούς ή κυναγωγούς, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο. Κατά την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια κλπ. Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του αστικού και του ποινικού κώδικα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου παρακαλείται για την ευρεία γνωστοποίηση της παρούσας στα μέλη του ως και για την τοποθέτηση πινακίδων γύρω από τη ζώνη, σε συνεργασία με το Δασονομείο της περιοχής.

Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δασικού Κώδικα όπως ισχύουν για κάθε περίπτωση.

Από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού.

Η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου κ.α.α.
Κιόττου Τσαμπίκα
Δασοπόνος»