Στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν ακυρώσεις πτήσεων για τη Ρόδο!

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν ακυρώσεις πτήσεων για τη Ρόδο!

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν ακυρώσεις πτήσεων για τη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1717 ΦΟΡΕΣ

Με αιματηρές εκπτώσεις και προσφορές κατάφεραν να κρατήσουν την τουριστική κίνηση σε ένα σταθερό σημείο οι ξενοδόχοι της Ρόδου.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος ο Ιούλιος έκλεισε με μείωση της τάξεως του 1% και ήταν ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο.

«Ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο ήταν ορατός . Αυτό συνέβη γιατί οι πληρότητες στα καταλύματα δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελαν οι τουρ οπερέιτορς. Έτσι, θα ακύρωναν τις πτήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη Ρόδο», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι ξενοδόχοι του νησιού και στις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες για να φέρουν επισκέπτες στη Ρόδο.

«Με μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι κατάφεραν να κρατήσουν την κίνηση σε ένα επίπεδο και να αποφύγουν την καταστροφή. Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δείχνουν μείωση της τάξεως του 10 με 20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019 κάτι που θα αποτυπωθεί και στις σχετικές έρευνες που θα διενεργηθούν.

Αιτία της μείωσης της κίνησης, όπως έχει πολλές φορές αναφερθεί είναι η γειτονική χώρα Τουρκία που ανταγωνίζεται τη Ρόδο και τους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

«Η Τουρκία λειτουργεί καλά τουριστικά. Διαθέτει ανταγωνιστικά πακέτα με χαμηλές τιμές. Οι Ευρωπαίοι την προτιμούν. Επιπλέον, στα ξενοδοχεία της γειτονικής χώρας δεν επιβάλλονται τόσο μεγάλοι φόροι, όπως στα ελληνικά» είπε ο κ. Ματσίγκος.

Το χειρότερο από όλα είναι πως και η επόμενη σεζόν δεν προβλέπεται καλή, αφού από τώρα φαίνεται μια απροθυμία από τη πλευρά των ξένων τουριστικών πρακτόρων να εξασφαλίσουν την πληρότητα που θα ήθελαν οι Ροδίτες ξενοδόχοι.

Όσο για τα συμβόλαια για το 2020 υπογράφονται με μηδενικές αυξήσεις, καθώς οι τουρ οπερείτορς δεν δέχονται να δώσουν αυξήσεις στις τιμές.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες