Στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Κολυμπίων η εκ Σύμης γερόντισσα Σωφρονία

Στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Κολυμπίων η εκ Σύμης γερόντισσα Σωφρονία

Στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Κολυμπίων η εκ Σύμης γερόντισσα Σωφρονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Στιγμές συγκίνησης βίωσαν προχθές οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινήσεως και με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος ετελέσθη την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανάσιου Μισσού.

Εις τας Ιεράς Ακολουθίας, παρέστη συμπροσευχόμενη η Γερόντισσα Σωφρονία Μοναχή από την Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, Ακράτας.

Να σημειωθεί πως οι ευλαβείς κυρίες έφτιαξαν με τον Γέροντα, κατά το έθος τα κόλλυβα για τα 3ήμερα της Παναγίας τα οποία μοιράστηκαν στους πιστούς αμέσως μόλις διαβάστηκε η ευχή.

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού
Ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με την βοήθεια του Υψίστου, τέλεσε και σήμερα (σ.σ. προχθές) Κυριακή 18 Αυγούστου του 2019, τον Όρθρον και την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Ρόδου.

Συμπροσευχόμενη ήταν και η Γερόντισσα Σωφρονία Μοναχή από την Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, Ακράτας, ταπεινά, μεταξύ πλήθους κόσμου.

Ο Γέροντας, την προσφώνησε και εξήρε το πολύπλευρο έργο της, καθώς είναι γέννημα της Ρόδου με Συμαϊκή καταγωγή (το γένος Φαρμακίδου). Της προσέφερε ένα πεντάκερο για τις αρτοκλασίες που θα τελούνται στην Ιερά Μονή, ως ενθύμιο της επισκέψεως και του προσκυνήματος της στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων