Στη Ρόδο αντιπροσωπεία από το κινέζικο πανεπιστήμιο Henan

Στη Ρόδο αντιπροσωπεία  από το κινέζικο πανεπιστήμιο Henan

Στη Ρόδο αντιπροσωπεία από το κινέζικο πανεπιστήμιο Henan

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Αντιπροσωπεία από το πανεπιστήμιο Henan της Κίνας με επικεφαλής τον πρύτανη καθηγητή Lu Keping βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μάλιστα, χτες πραγματοποιήθηκε στον χώρο της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών στη Ρόδο, συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρυτάνισσα καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και η αντιπρυτάνισσα καθηγήτρια Ελένη Θεοδωροπούλου.

Το Πανεπιστήμιο Henan, που ιδρύθηκε το 1912, βρίσκεται στο Kaifeng, μια διάσημη ιστορική πόλη που ήταν η πρωτεύουσα της Κίνας κατά τη διάρκεια οκτώ διαφορετικών δυναστειών. Έχει δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με περισσότερα από 120 κολέγια σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει γίνει μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Πανεπιστημίων και της Ένωσης Πανεπιστημίων της Ασίας και του Ειρηνικού.Το πανεπιστήμιο Henan έχει σήμερα 33 σχολεία (Τμήματα), 97 προπτυχιακά προγράμματα, 42 προγράμματα μάστερ, 20 επαγγελματικά προγράμματα μάστερ, 20 διδακτορικά προγράμματα και 15 διδακτορικά σε ερευνητικό επίπεδο.

Σε αυτό εργάζονται πάνω από 4300 άτομα. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν 14 ακαδημαϊκοί πλήρους και μερικής απασχόλησης, καθώς και 1700 καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 50.000 σπουδαστές μεταξύ των οποίων σχεδόν 10.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές και σχεδόν 500 ξένοι φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει περισσότερες από 30 εθνικές και επαρχιακές ερευνητικές πλατφόρμες διδασκαλίας. Έχει 3 πανεπιστημιουπόλεις που καλύπτουν συνολική έκταση 2.200.000 τετραγωνικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο προώθησης της στρατηγικής Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τον Καθηγητή Ιωάννη Λυριτζή, σε συνέχεια επίσημων ακαδημαϊκών προσκλήσεων, μετέβη στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών στο Πεκίνο και με το Πανεπιστήμιο Henan στο Keifeng.

Στο πανεπιστήμιο του Henan επισφραγίστηκε η θέληση και των δύο Ιδρυμάτων για διεύρυνση και εμβάθυνση της έως σήμερα σημαντικότατης συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Sino-Hellenic Project (http://www.huaxiahellas.com/), προϊόν πολυετούς συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και δη των Καθηγητή Ι. Λυριτζή και Καθηγητή Changhong Miao. Έγιναν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΕΚΕΠ), και οι εργασίες του συνεδρίου 1οSino-HellenicInternational Conference on Environment and Culture.

Συμφωνήθηκαν μεταξύ της Πρυτάνισσας και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Henan Prof. Lu Keping η επέκταση του μνημονίου συνεργασίας και σε άλλους τομείς και επιστημονικά αντικείμενα στο πεδίο Science & Technology.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου