Στο προσκήνιο η ποδηλασία στη Ρόδο

Στο προσκήνιο η ποδηλασία στη Ρόδο

Στο προσκήνιο η ποδηλασία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 119 ΦΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ροδήλιο έχουν καθιερώσει, πλέον, τη Ρόδο ως ποδηλατικό προορισμό.

Φέτος, συνδιοργανώνουν γι ακόμη μια χρονιά ποδηλατικές δράσεις αρχής γενομένης με το «GRAND-PRIX RODILIOS» στις 25 Αυγούστου και ακολουθούν, το «Rodos Mini Cup» που θα λάβει χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου οποίο θα συμμετέχουν παιδιά από 5 ετών και άνω με στόχο, την ευαισθητοποίησή τους για το άθλημα αλλά και το «Σιρκουί» στις 13 Οκτωβρίου με παρουσία αθλητών απ’ όλες τις κατηγορίες με τα δελτία τους.

Το «GRAND-PRIX RODILIOS»
Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Διαγόρας» η ποδηλατική ημερίδα πίστας «GRAND-PRIX RODILIOS» (διασυλλογικοί αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για το 2019.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των Ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα. Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ, ενώ οι κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.

Οι κατηγορίες Μίνι αγωνίζονται με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμα του ποδηλάτου θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Η φετινή διοργάνωση του «GRAND-PRIX RODILIOS», κάνει την συμμετοχή των αθλητών μια… πρόβα τζενεράλε ενόψει του Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Πίστας και Όμνιουμ, που διεξάγονται 15 ημέρες αργότερα στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.

Ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκος Νικολής, με αφορμή τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Ροδήλιο για τις ποδηλατικές δράσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με τη συνδιοργάνωση των δράσεων αυτών, η Ρόδος έχει καθιερωθεί στο καλεντάρι της ποδηλασίας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλαμβάνει και να φέρνει εις πέρας με επιτυχία πολλούς ποδηλατικούς αγώνες που αξιολογήθηκαν και πέτυχαν σε διακρίσεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στις μεγάλες διοργανώσεις που στηρίζουν τον αθλητισμό ενώ αναδεικνύουν την Ρόδο και σε προορισμό για αθλητικές εμπειρίες».

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή