Το πρώτο δείγμα της Ρόδου, ανοίγει …την όρεξη

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι της Ρόδου ήρθε για να επιβεβαιώσει τη θετική αύρα που αποπνέει σε αυτή την προετοιμασία, μετά από πάρα πολύ καιρό.

Δεν είναι τόσο η νίκη απέναντι στον Ιάλυσο (μια ομάδα δηλαδή Football League που όμως σαφώς δεν είναι ακόμα έτοιμη) όσο πολύ περισσότερο το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί, το οποίο είναι ξεκάθαρα ιδιαιτέρως θετικό.

Τολμώ να πω πως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που από την περίοδο της προετοιμασίας υπάρχει ένας ενθουσιασμός στον φίλαθλο κόσμο που αποτυπώνεται στις εξέδρες του γηπέδου.

Όπως και στο παιχνίδι με τον Διαγόρα την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και προχθές, η σκεπαστή είχε πάρα πολύ κόσμο για τα δεδομένα της εποχής, ενώ και η «Κακιά Σκάλα» έδωσε και πάλι ένα άλλο χρώμα στην αναμέτρηση με τις παροτρύνσεις και τις επευφημίες των μελών της.

Η Ρόδος σε αυτή την προετοιμασία έχει το προνόμιο …να χτίζει χαρακτήρα ομάδας με μεγάλη δυναμική και αυτό είναι κάτι που αν μη τι άλλο θα τη βοηθήσει για να έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο και στα επίσημα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλά είναι πραγματικά πολύτιμο το ότι οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει ήδη τον κόσμο τους τον οποίο έχουν …ζεστάνει αρκετά πριν καν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι επίσης σπουδαίο το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να έρχονται στο γήπεδο και ορισμένοι από αυτούς που είχαν πολύ καιρό να περάσουν και ιδιαίτερα σε μια περίοδο προετοιμασίας.

Αν συνυπολογίσουμε και το ρόστερ που φαίνεται πως –όχι μόνο για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά και για παραπάνω- θα είναι πάρα πολύ καλό και ποιοτικό, προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως η νέα χρονιά έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος σε Εθνικές κατηγορίες.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι την αντίδραση στα επίσημα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον όμιλο που τελικά θα συμμετάσχει η ομάδα αλλά και την διαχείριση του όλου εγχειρήματος που θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης.

Είναι και αυτό ένα βασικό κομμάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός συλλόγου που έχει μεγάλους στόχους όπως είναι η Ρόδος. Κοντολογίς, το πρώτο βήμα είναι πολύ θετικό και αυτό δεν μπορεί επ’ ουδενί να αμφισβητηθεί. Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια…

Δραγάτης Δημήτρης